Laatste asfaltwerkzaamheden N489 verzet naar voorjaar 2020

Gepubliceerd op 5 december 2019De provincie Zuid-Holland stelt de laatste asfaltwerkzaamheden aan de N489 tussen de Van Koetsveldlaan en de Raadhuislaan uit. De werkzaamheden worden verzet naar het voorjaar in 2020.

Weekendafsluiting gaat niet door

De weekendafsluiting van de N489 in het weekend van 7 en 8 december 2019 gaat niet door. De provincie verzet de werkzaamheden naar het voorjaar in 2020. Ook het reserveweekend van 14 en 15 december vervalt daarmee. De N489 is dus tijdens die weekenden gewoon open en zijn er  geen omleidingsroutes.

Laatste asfaltwerkzaamheden uitgesteld

Om de kwaliteit van het nieuwe asfalt op de N489 te garanderen, worden de laatste asfaltwerkzaamheden uitgesteld. De tussenlaag is in het weekend van 30 november al aangebracht. De bedoeling was om ook de deklaag er overheen aan te brengen, maar door het koude weer koelde de tussenlaag te snel af en kon de deklaag daar helaas niet meer overheen worden gelegd. Ook de voorspelde weersomstandigheden voor het aankomende weekend van 7 december zijn niet gunstig voor het aanbrengen van de deklaag.

Geen hinder voor winterperiode

De N489 is gewoon open voor alle verkeer. De asfalt-tussenlaag die nu op de weg ligt, kan de hele winterperiode bereden worden. Een tijdelijke belijning is aangebracht.

Plannen voor stiller asfalt

De nieuw aangebrachte tussenlaag is stiller dan de deklaag die voorheen op de weg lag. Uiteindelijk is de nieuwe deklaag die in het voorjaar van 2020 wordt aangebracht nog iets stiller.

Werkzaamheden aan openbare verlichting

De andere werkzaamheden aan de N489 gaan gewoon door. Zo wordt er onder andere nog gewerkt aan de openbare verlichting. Hiervoor zijn geen afsluitingen van de N489 nodig.


Volg VerkeerZH op Twitter