N470: lichtrooster in fietstunnel Ruyven - Reageren

Gepubliceerd op 30 december 2019De laatste rijstrook van nieuwe kruising Ruyven/Emerald op de N470 wordt aangelegd. Daarbij wordt een lichtrooster in de fietstunnel gedicht.

Op vrijdagavond 10 januari 2020 werkt Boskalis op de N470 bij Delfgauw aan de voorbereidingen om de laatste rijstrook van de nieuwe kruising bij woonwijk Emerald te realiseren. Op vrijdag 10 januari van 20.00 uur tot 06.00 uur zijn daarom een aantal rijstroken afgezet.

Door de verbouwing van de rotonde naar een kruispunt in 2019 zijn de rijstroken veranderd. Om de rijstrook richting Ruyven te kunnen afmaken, moet eerst een lichtrooster in de fietstunnel gedicht worden. Na het dichtstorten wordt bekeken of de huidige verlichting in de tunnel voldoende is of dat hier extra verlichting bij geplaatst moet worden.

Op vrijdag 10 januari 2020 plaatst Boskalis een betonnen barrière op de weg tussen de nieuwe kruising en de Zuideindsewegtunnel. De werkzaamheden worden achter deze barrière uitgevoerd. Om deze te kunnen plaatsen wordt tussen 20.00 uur en 06.00 uur het verkeer in zowel de richting Delft als richting Pijnacker naar één rijstrook teruggebracht.

Alleen tijdens de werkzaamheden op vrijdag 10 januari is het niet mogelijk om vanuit Pijnacker linksaf bedrijvenpark Ruyven op te rijden. Alle overige richtingen blijven toegankelijk. U bereikt bedrijvenpark Ruyven door een ronde over het Kruithuisplein te rijden.

Van 27 januari tot en met 13 maart is de fietstunnel afgesloten vanwege de werkzaamheden. De omleiding voor fietsers loopt via de Zuideindseweg. De omleiding staat met borden aangegeven. Deze route is maximaal 7 minuten langer.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over project N470 Geeft Energie kijk op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via: OmgevingN470@boskalis.com