N207 bij Gouda: update planning nieuwe fietsroute

Gepubliceerd op 15 februari 2019De nieuwe fietsbrug over de ringvaart wordt eind februari 2019 opengesteld. De rest van de nieuwe fietsroute is eind juni 2019 helemaal klaar.

Onderzoek nieuwe fietsroute

De provincie heeft samen met de aannemer en het Hoogheemraadschap onderzoek gedaan naar het ontstaan van een scheur in de dijk bij de aanleg van de nieuwe fietsroute. De resultaten hiervan zijn inmiddels bekend. Het is nu duidelijk hoe de nieuwe fietsroute goed en veilig kan worden aangelegd, zonder kans op schade aan de dijk. Het ontwerp en de vergunning zijn hierop aangepast.

Voor de aanleg van het fietspad wordt minder diep gegraven dan oorspronkelijk gepland. Vervolgens kunnen lichtgewicht piepschuimplaten neergelegd worden. Deze vormen straks de fundering van het fietspad. Door bij de aanleg minder diep te graven moet er in de toekomst mogelijk vaker onderhoud aan het fietspad worden uitgevoerd, maar zo blijft de dijk volledig beschermd tijdens de aanleg.

Planning nieuwe fietsroute

De nieuwe fietsbrug wordt eind februari 2019 opengesteld. Deze is voor de bewoners van Westergouwe bereikbaar via de tijdelijke fietsroute tussen de brug naar de Texellaan en de Oost Ringdijk. Doorgaand fietsverkeer maakt nog gebruik van het Zuidplasviaduct.

De nieuwe fietsroute tussen de Eurotonde en de nieuwe fietsbrug wordt eind juni 2019 opengesteld en aangesloten op de nieuwe fietsbrug. Vanaf dan is de nieuwe fietsroute tussen de Eurotonde en Sluiseiland ook voor doorgaand fietsverkeer beschikbaar. De aanleg duurt relatief lang. Met deze werkwijze blijft de veiligheid van de dijk gewaarborgd.

Planning Zuidplasviaduct

In juli 2019 wordt het Zuidplasviaduct opnieuw ingericht. De fietspaden op het zuidplasviaduct worden verwijderd, er komt een geleiderail op het Zuidplasviaduct en er komt stil asfalt tussen Eurotonde en Sluiseiland. Meer informatie over deze werkzaamheden volgt nog.


Volg VerkeerZH op Twitter