Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start - Reacties

Gepubliceerd op 11 februari 2020De provincie voert onderhoud uit aan de Vlietlandbrug van donderdag 27 februari tot en met donderdag 16 april 2020. Tijdens de stremming maken fietsers en voetgangers gebruik van een pontje.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens het onderhoud herstelt aannemer Mourik Infra B.V. de aandrijving van het beweegbare gedeelte. Ook vervangt de aannemer de elektrische installatie. Daarnaast krijgt de brug een nieuwe verflaag. Daarmee verandert ook de kleur van de brug.

Vlietlandbrug krijgt oorspronkelijke kleur terug

De Vlietlandbrug heeft als bijnaam ‘de blauwe brug’, omdat de brug tot meer dan tien jaar geleden een blauwe kleur had. Vanuit de omgeving kwam het verzoek om de brug weer in de oorspronkelijke kleur te verven. De provincie heeft de exacte kleur weten te achterhalen en deze zal weer gebruikt worden. Op de webpagina van het project zijn archieffoto’s te vinden die een impressie geven van hoe de brug er weer uit komt te zien.

In- en uithijsen van de brug

Voor het onderhoud brengt de aannemer de brug naar een loods. Hier wordt de brug geverfd en verder opgeknapt. Indien nodig worden er onderdelen vervangen. Vervolgens wordt de brug weer teruggebracht en opnieuw ingehesen.

Het in- en uithijsen van de brug vindt plaats in de volgende weekenden:

  • Vrijdag 6 maart 22.00 uur tot en met maandag 9 maart 06.00 uur.
  • Vrijdag 27 maart 22.00 uur tot en met maandag 30 maart 06.00 uur.

Verkeershinder

Tijdens het in- en uithijsen in de weekenden van 6 en 27 maart is de brug volledig gestremd voor het vaarwegverkeer. Na het inhijsen van de brug heeft de aannemer nog 2 weken nodig om alles aan te sluiten om te zorgen dat de brug het weer doet. Tot die tijd staat de brugklep omhoog. De brug is dus tot dan volledig gestremd voor fietsers en voetgangers. Zij maken vanaf 27 februari gebruik van een pontje.

Re:Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start

Re:Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start

Re:Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start

Re:Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start