Steekterbrug: nachtafsluiting door werkzaamheden

Gepubliceerd op 2 maart 2020De Steekterbrug in Alphen aan den Rijn is in de nacht van 4 op 5 maart 2020 afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting is nodig om de werkzaamheden te verrichten aan de oplegpunten van de brug.

De stalen oplegpunten worden vervangen door rubberen oplegpunten om zo het geluidsoverlast van de brug te verminderen. Dat zijn tijdelijke maatregelen die de provincie treft voor de omwonenden van de Steekterbrug tot de komst van de nieuwe brug.

Planning

De nieuwe oplegpunten worden geplaatst in de nacht van 4 op 5 maart. De werkzaamheden duren van 21.00 tot 06.00 uur. De nacht van 5 op 6 maart is als reserve ingepland. Indien nodig wordt ook dan gewerkt.

Hinder

Tijdens het vervangen van de oplegpunten is de brug afgesloten voor verkeer. Daarom vinden de werkzaamheden in de nacht plaats. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden onder begeleiding van verkeersregelaars wel gebruik maken van de brug.

Als gevolg van deze werkzaamheden in de nacht kunnen de omwonenden te maken krijgen met geluidshinder.

Vervanging Steekterbrug

De provincie gaat de Steekterbrug binnenkort vervangen. De nieuwe brug wordt toekomstbestendig, duurzaam, veilig en passend in de omgeving. Voorbereidende werkzaamheden en aanbestedingsprocedure zijn in volle gang. De bouw van de brug start in 2021.