N209: Bomenkap vanwege plaatsing geluidsscherm in Bergschenhoek

Gepubliceerd op 16 februari 2021


De provincie Zuid-Holland is langs de N209 bij Bergschenhoek bezig met een geluidsscherm. Met het geluidsscherm wordt de geluidsoverlast verminderd voor de woningen aan de kant van de Europasingel. Om het geluidsscherm te kunnen plaatsen, wordt vanaf maandag 22 februari 2021 een deel van het groen weggehaald. Het gaat om 26 bomen en een aantal struiken die langs de weg staan. In de loop van het project wordt nieuw groen hiervoor teruggeplaatst.

Planning werkzaamheden bomenkap

De werkzaamheden zijn van maandagavond 22 februari tot vrijdagochtend 26 februari. Het werk gebeurt ’s nachts van 21.00 uur tot 06.00 uur. Daardoor heeft verkeer minimale hinder van de werkzaamheden.

Van maandag 1 maart tot vrijdag 5 maart staat een reserveweek gepland. De aannemer maakt alleen gebruik van de reserveweek als de werkzaamheden niet in de laatste week van februari kunnen plaatsvinden, bijvoorbeeld door weersomstandigheden.

Tijdens de werkzaamheden hebben omwonenden last van geluid, bijvoorbeeld door het zagen van de bomen.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is de N209 langs Bergschenhoek afgesloten voor verkeer, van Kulck tot Weg en Land. Alle verkeer wordt omgeleid via de Boterdorpseweg – Randweg West – Jacob Marislaan.

Welk groen wordt verwijderd?

Met name het groen aan de kant van de N209 wordt weggehaald en niet aan de kant van de huizen. Hierdoor kan veel groen ook blijven staan. Voor het verwijderen van het groen wordt na de werkzaamheden dezelfde hoeveelheid groen teruggeplaatst. Dit komt zoveel mogelijk in de buurt van het geluidscherm. Langs het scherm komen bijvoorbeeld elzenhagen.

Online informatieavond

Ter voorbereiding op het geluidsscherm, organiseert de provincie Zuid-Holland een online informatieavond. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over het definitief ontwerp, de voorbereidende werkzaamheden en planning.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via: www.aanmeldenpzh.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestigingsmail met het programma. De avond is ook zonder aanmelding te volgen via de link Vimeo.com. Na afloop wordt de terugkijklink op de website van het project N209 geplaatst.