N228 Veiliger: Provincie verwijdert 12 bomen en plant later nieuwe bomen terug

Gepubliceerd op 2 februari 2021


Bij 2 bushaltes langs de N228 is ruimte nodig om de weg daar veiliger te kunnen maken. Daarom wil de provincie in totaal 12 bomen verwijderen.

Deze werkzaamheden staan gepland voor begin maart, dus nog voor de start van het broedseizoen. Het gaat om 6 walnootbomen bij bushalte Neerbos aan de noordkant van de weg, vlakbij de kruising met de Goverwelle Singel en nog eens 6 walnootbomen bij bushalte Hekendorp Veer, ook aan de noordkant van de weg.

Voor elke verwijderde boom wordt na de werkzaamheden een nieuwe boom teruggeplant langs of vlakbij de N228. Bij bushalte Neerbos kan dat direct bij de halte. Voor de andere 6 bomen bekijken we nog op welke plek dat het beste kan gebeuren. Ook onderzoeken we of het mogelijk is om van de stammen van de walnootbomen iets te laten maken dat terugkomt in de omgeving van de N228.

Voor het verwijderen van 10 van de 12 bomen is een vergunning nodig. De gemeente Krimpenerwaard heeft hiervoor een omgevingsvergunning verleend.  Belanghebbenden kunnen eventueel binnen 6 weken bezwaar maken bij de gemeente Krimpenerwaard.