N470: Ontwerp en planning geluidsscherm bij Delfgauw bekend

Gepubliceerd op 3 februari 2021


Omdat de N470 drukker is geworden, heeft de provincie Zuid-Holland laten onderzoeken of de geluidswal bij Delfgauw nog voldoende geluid tegenhoudt. Om aan de normen te voldoen moet de geluidswal tussen de Zuidpoldersingel en de Zuideindseweg worden aangepast. In juli 2020 is het ontwerp aan bewoners voorgelegd en konden zij reageren. In het uiteindelijke ontwerp is rekening gehouden met de wensen van de bewoners.

Wat gaat er gebeuren?

Op de geluidswal zal een geluidsscherm van 1,30 meter worden geplaatst. Deze wordt geheel begroeid met klimop. Aan de kant van het kruispunt wordt een glazen geluidsscherm op de geluidswal aangesloten. Het scherm wordt even hoog als het geluidsscherm aan de andere kant van het kruispunt en zal met de bocht meebuigen. De combinatie van het glazen geluidsscherm in de bocht en het geluidsscherm op de geluidswal houdt het geluid van het verkeer op de N470 goed tegen.

Wat merkt de omgeving hiervan?

De bouw van het geluidsscherm staat gepland in de tweede helft van 2021 en duurt ongeveer 3 maanden. De werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00 uur en 18.00 uur. Weggebruikers en bewoners kunnen de werkzaamheden zien en horen, maar de provincie verwacht geen overlast.

De N470 Geeft Energie

De N470 is de eerste weg die over de hele lengte van 17 kilometer duurzaam wordt vernieuwd en onderhouden. Op de geluidswal bij Delfgauw wordt het innovatieve geluidsscherm van de Nederlandse fabrikant Cannassette geplaatst. Het scherm bestaat uit een mengsel van kalk en de vezels van de snelgroeiende industriële hennepplant. Deze duurzame plant gebruikt weinig water en geen bestrijdingsmiddelen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Contact Centrum via of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 0704416622.