N470: Verwijderen oude lichtmasten bij Delfgauw in februari

Gepubliceerd op 5 februari 2021


De provincie Zuid-Holland haalt in februari oude lichtmasten weg langs de N470 ter hoogte van Delfgauw. De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats. In beide richtingen wordt 1 rijstrook afgesloten en geldt een lagere snelheid.

Wat gaat er gebeuren?

Nieuwe energiezuinige lichtmasten zijn geplaatst en getest. Daarom verwijdert de provincie de oude lichtmasten tussen het Kruithuisplein (overgang A13) en de Zuideindseweg. Op maandag 15 februari wordt begonnen aan de kant van het Kruithuisplein, waarna het werk steeds 50 meter opschuift. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20:00 uur en 06:00 uur en duren tot vrijdag 19 februari om 06:00 uur.

Wat merkt de omgeving hiervan?

Voor het weghalen van de lichtmasten wordt gebruik gemaakt van vrachtwagen en minigravers. Er wordt niet geboord, gezaagd of geslepen. In de nacht zullen vrachtwagens die achteruitrijden sisgeluiden maken in plaats van piepgeluiden.

Tijdens de werkzaamheden is de linkerrijstrook in beide richtingen afgesloten. Verkeer kan in alle richtingen rijden, maar alleen op de rechterrijstrook. Er geldt ook een lagere snelheid voor ieders veiligheid.

De N470 Geeft Energie

De N470 is de eerste weg die over de hele lengte van 17 kilometer duurzaam wordt vernieuwd en onderhouden. De nieuwe energiezuinige lichtmasten zijn aangesloten op een zelfvoorzienend energienetwerk. De 220 zonnepanelen in het geluidsscherm bij Delfgauw wekken genoeg stroom op voor 323 lichtmasten en 225 verkeerslichten langs de weg.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Contact Centrum via of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 0704416622.


Meer informatie