Werkzaamheden aan Sluis Leidschendam vanaf 15 februari

Gepubliceerd op 4 februari 2021


De provincie Zuid-Holland voert van maandag 15 februari tot en met vrijdag 26 februari 2021 werkzaamheden uit aan de sluis Leidschendam.

Wat moet er gebeuren aan de sluis?

De afgelopen maanden heeft de sluis Leidschendam verschillende keren een storing gehad. De provincie heeft onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van deze storingen te ontdekken. Uit deze onderzoeken blijkt dat een aantal elektronische onderdelen die de sluisdeuren aansturen moeten worden vervangen. Deze werkzaamheden voeren we vanaf 15 februari uit. Hiermee zorgen we dat de sluis weer goed functioneert. Zo houden we Zuid-Holland veilig en bereikbaar.

Wat merkt de omgeving ervan?

Voor het vaarwegverkeer is de sluis van maandag 15 februari 07:00 uur tot en met vrijdag 26 februari 17:00 uur volledig afgesloten. Het is helaas niet mogelijk om tussentijds doorgang te krijgen, omdat de sluisdeuren in die periode niet functioneren.

Tijdens het werk kunnen auto’s, fietsers en overig wegverkeer over de beide bruggen heen. Na de werkzaamheden moet de brug getest worden. Dit gebeurt op de volgende momenten:

  • Maandag 22 februari 20:00 uur tot en met dinsdag 23 februari 07:00 uur
  • Donderdag 25 februari 20:00 uur tot en met vrijdag 26 februari 07:00 uur

Tijdens deze momenten kunt u last hebben van verkeershinder. Als de ene brug afgesloten is, kan het verkeer over de andere brug of andersom. Bij de brug zijn verkeersregelaars aanwezig die aangeven welke brug het verkeer kan gebruiken.