Inspectie hefbrug Waddinxveen op zaterdag 25 januari - Reageren

Gepubliceerd op 13 januari 2020De provincie Zuid-Holland inspecteert op zaterdag 25 januari de hefbrug in Waddinxveen. In eerste instantie stond de inspectie eerder gepland, maar deze is verplaatst vanwege te harde wind. De brug is van 06.00 tot en met 17.00 uur volledig afgesloten voor alle weg- en vaarwegverkeer.

Waarom inspectie?

Op het moment dat de hefbrug Boskoop buiten gebruik werd gesteld, heeft de provincie besloten om ook de andere 2 hefbruggen in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen te onderzoeken. Daarom inspecteert de provincie nu de constructie van de hefbrug in Waddinxveen. Dit deed de provincie al eerder met camera’s. Nu inspecteert de provincie ook de heftorens van de brug met een mobiele kraan die aan beide kanten van de torens kan staan.

Verkeershinder en omleidingen

Op zaterdag 25 januari is de hefbrug van 06.00 uur tot en met 17.00 uur volledig afgesloten voor alle weg- en vaarwegverkeer. Het wegverkeer wordt met gele verkeersborden omgeleid via de Coenecoopbrug of de hefbrug Boskoop. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting met een pontje naar de overkant. De brug gaat van 11.00 tot 11.30 uur een keer open voor de scheepvaart. De Nesse is aan één kant bereikbaar (vanaf Nessepad) tot aan Brasserie en Wijnbar Genieten (nummer 12-14). Eetcafé De Gouwe Tap is ook bereikbaar.

Slechte weersomstandigheden

Bij slechte weersomstandigheden, zoals veel wind, voert de provincie de inspectie op een ander moment uit. De reservedatum is gepland op zaterdag 1 februari.