N470: Aanbrengen nieuwe bekleding tunnel Delfgauw

Gepubliceerd op 24 januari 2020Tijdens 2 weekenden is de N470 bij Delfgauw afgesloten, zodat geluidsabsorberende bekleding kan worden aangebracht in de tunnel van de Zuidendseweg.

Boskalis brengt in 2 weekenden geluidsabsorberende bekleding aan in de tunnel van de Zuideindseweg in Delfgauw. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 31 januari 20:00 uur tot en met maandagochtend 3 februari 6:00 uur en van vrijdagavond 7 februari 20:00 uur tot en met maandagochtend 10 februari 6:00 uur.

De tunnelbekleding bestaat uit biobased betonnen panelen. Deze panelen zijn gemaakt van een mengsel van beton en olifantengras. Het olifantengras vervangt het grind dat normaal in beton verwerkt is. Hierdoor ontstaat een paneel dat geluid absorbeert en fijnstof opvangt. Het gras groeit op verschillende locaties in Nederland en neemt tijdens de groei veel CO2 op. De tunnelbekleding zorgt voor een minimale geluidsreductie van 3 decibel.

Tijdens het boren van het bevestigingssysteem voor de geluidsabsorberende bekleding kunt u geluidshinder ervaren.

In de bovengenoemde weekenden zal de N470 afgesloten zijn van kruispunt Ruyven tot het Tolhekplein.
Vanuit Zoetermeer/Pijnacker gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Richting Delft/A13 neemt u de A12/A4.
  • Richting Rotterdam wordt u bij het Tolhekplein over de N471 geleid.
  • Richting Pijnacker en Delfgauw wordt u bij het Tolhekplein omgeleid via de Delftsestraatweg.

Vanuit Delft/A13 gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Richting Zoetermeer neemt u de A13/A4/A12.
  • Richting Pijnacker/Berkel en Rodenrijs neemt u de A13/N209/N471.

Op de bijgevoegde kaart ziet u de omleidingsroutes. Later in het jaar, van vrijdagavond 17 april tot maandagochtend 20 april zal dezelfde afsluiting nog eens plaatsvinden. Boskalis zal dan de laatste schilderwerkzaamheden aan de tunnel Zuideindseweg afronden.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen. Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: OmgevingN470@boskalis.com