N211: Zwartendijk en Molenweg vanaf 1 februari allebei afgesloten

Gepubliceerd op 27 januari 2021


Sinds oktober 2020 werkt de provincie Zuid-Holland aan een turborotonde op de N211 Zwartendijk-Molenweg in Monster. Deze rotonde verbetert de veiligheid en zorgt dat het verkeer makkelijker kan doorrijden. De aanleg van de rotonde is opgedeeld in 2 periodes. De tweede periode aan de kant van de Molenweg wordt 4 weken naar voren gehaald. Daardoor zijn de Zwartendijk en de Molenweg van 1 februari 2021 tot en met eind april allebei afgesloten.

Vervroegde afsluiting Molenweg

Het verleggen van de kabels en leidingen neemt meer tijd in beslag dan gedacht. Daarom is besloten de werkzaamheden op de Molenweg 4 weken eerder te starten, namelijk op maandag 1 februari. De provincie heeft hierdoor 4 weken langer voor het werk op deze plek. Zo combineren we het verleggen en het aansluiten van de kabels en leidingen beter met de aanleg van de rotonde. Met deze aanpak hopen we de geplande einddatum te kunnen halen.

Omleiding

Verkeer richting Monster wordt omgeleid via de Burgemeester Kampschöerstraat en via de Madeweg naar Den Haag. Deze omleiding staat ter plaatse aangegeven met borden. De huidige omleiding van de Zwartendijk blijft ongewijzigd. Fietsers kunnen via een tijdelijk fietspad langs het werk fietsen.

Nachtafsluiting

In de nacht van 27 op 28 januari is een onvoorziene nachtafsluiting nodig op de N211. Het kruispunt is afgesloten vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur. Ter plaatse zijn verkeersregelaars die het verkeer omleiden.