Beperkte openingen spoorbrug Arkel voor scheepvaart Merwedekanaal - Reacties

Gepubliceerd op 11 juli 2019De spoorbrug bij Arkel is sinds begin juli defect. De scheepvaart op het Merwedekanaal ondervindt hier hinder van.

Wat is er aan de hand

De spoorbrug sluit niet op de juiste/veilige manier. Dit heeft te maken met een pomp die niet goed functioneert. Deze pomp is noodzakelijk om de brug bij een sluiting af te remmen. Op dit moment kan de brug niet veilig van een afstand worden bediend. Er moet een nieuwe pomp aangebracht worden om dit euvel te herstellen.

Gevolgen scheepvaart

Om het scheepvaartverkeer toch de spoorbrug te laten passeren, wordt de brug driemaal daags 5 minuten handmatig geopend. Dat gebeurt om 08:00, 14:00 en 18:00 uur. Door de aanwezigheid van het treinverkeer en de strakke dienstregeling hiervan, kan de brug niet langer dan 5 minuten geopend worden.

Verwachte duur

De benodigde pomp is uniek en moet op maat worden gemaakt. Dit vergt tijd, waardoor deze situatie voor langere tijd van kracht zal zijn. Via de scheepvaartberichten zullen wij u, wanneer meer duidelijkheid is over de einddatum, op de hoogte stellen.

Re:Beperkte openingen spoorbrug Arkel voor scheepvaart Merwedekanaal


Volg @zuid_holland op Twitter