Onderhoud Leiderdorpsebrug: start werkzaamheden eerste fase op maandag 22 juli - Reacties

Gepubliceerd op 17 juli 2019De provincie Zuid-Holland voert van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september werkzaamheden uit aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug). De werkzaamheden veroorzaken hinder voor weg- en vaarwegverkeer. Er zijn alternatieve routes voor het verkeer.

Werkzaamheden

De Leiderdorpsebrug is toe aan een onderhoudsbeurt. Tijdens het onderhoud plaatsen we nieuwe slagbomen en voeren we herstelwerkzaamheden uit, zoals het vervangen van het asfalt. Ook zorgen we ervoor dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats in 2 fases. De eerste fase start op 22 juli en duurt 6 weken. De tweede fase start in het eerste kwartaal van 2020. Hierover informeren we u aan het einde van het jaar.

Hinder autoverkeer

In de eerste fase is de brug van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A4.

Hinder vaarwegverkeer

De vaarweg is 2 weken volledig gestremd: van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus en van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus. Buiten deze stremmingen geldt een hoogtebeperking van 2,50 meter en opent de brug in bloktijden van 2 uur. Voor boten vanaf een hoogte van 2,50 meter geldt een omleiding. Kijk voor vertrek altijd op www.vaarweginformatie.nl voor de stremmingen onderweg.

Hinder fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers maken tijdens de werkzaamheden gebruik van de Rhijnvreugdbrug. Voetgangers kunnen met de lijnbus reizen. Om beide kanten van de brug zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zijn de routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 gewijzigd. Alle bushaltes blijven in gebruik. Mogelijk stopt een andere bus dan normaal. Meer informatie te vinden op www.arriva.nl/leiderdorpsebrug.

Nood- en hulpdiensten

De afsluiting heeft geen invloed op de aanrijtijden van politie, brandweer en ambulances. Ook is er intensief contact met het Alrijne Ziekenhuis.

Bouwapp

Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden in de Bouwapp. De app is beschikbaar voor Android en Iphone.


Volg VerkeerZH op Twitter