Derde periode van werkzaamheden aan Leiderdorpsebrug van start

Gepubliceerd op 7 juli 2020De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ofwel Stierenbrug). De werkzaamheden aan de brug gebeuren in 3 periodes, waarvan de eerste 2 inmiddels zijn afgerond. De derde periode start eind november 2020. Voorafgaand aan deze periode vinden er in het weekend van 23 tot en met 26 oktober voorbereidende werkzaamheden plaats.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden duren van vrijdag 23 oktober in de ochtend tot maandag 26 oktober 2020 uiterlijk 06.00 uur. Tijdens dit weekend is de brug afgesloten voor weg- en vaarwegverkeer. Daarna start eind november het onderhoud. Dit duurt 10 weken. Tijdens deze periode zijn er 3 weekenden waarbij de brug volledig is afgesloten voor wegverkeer. Zodra deze momenten bekend zijn, volgt hierover meer informatie op website van de provincie. De vaarweg is de gehele periode van 10 weken gestremd.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer voert in de laatste periode werkzaamheden uit waarbij de aandrijving van het beweegbare gedeelte wordt hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.