Werkzaamheden hefbrug Waddinxveen en N207 Henegouwerweg afgerond - Reacties

Gepubliceerd op 26 juli 2021


Afgelopen maand heeft de Provincie Zuid-Holland gelijktijdig onderhoud uitgevoerd op de N207 tussen Waddinxveen en Gouda en aan de hefbrug in Waddinxveen. De werkzaamheden zijn inmiddels succesvol afgerond. Vanaf 26 juli kan verkeer over het nieuwe gedeelte van de N207 en de hefbrug Waddinxveen. Met het onderhoud aan de hefbrug Waddinxveen en de N207 zorgen we voor de bereikbaarheid van Zuid-Holland. Vanaf begin september staat nog groot onderhoud gepland op de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen.

Hefbrug Waddinxveen

De hefbrug Waddinxveen was toe aan tijdelijk onderhoud. De brug is opnieuw geverfd om te beschermen tegen roest. Ook zijn de hijs -en neerhaalkabels van de brug vervangen. De werkzaamheden zijn succesvol volgens planning afgerond.

N207 Henegouwerweg

Op de N207 tussen Waddinxveen en Gouda is de weg opnieuw geasfalteerd. Op het fietspad zijn de tegels vervangen door betonnen platen. Die zorgen voor meer veiligheid en comfort. Daarnaast is voor de veiligheid van weggebruikers een duidelijk scheiding gemaakt tussen de weg en het fietspad en hebben beide weghelften een duidelijke belijning. De nieuwe houten vangrails geeft de weg een landelijke uitstraling. Het fietspad ter hoogte van Henegouwerweg 114 is verbreed.

Vooruitblik: N207 Boskoop-Waddinxveen

Vanaf begin september voert de Provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de N207 tussen Waddinxveen en Boskoop. De weg is hierdoor vier weken afgesloten tussen de kruising Brugweg in Waddinxveen en de tunnel in Boskoop. Tijdens deze afsluiting wordt de N207 ook hier door verschillende maatregelen veiliger gemaakt voor alle weggebruikers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen op de projectwebsite www.zuid-holland.nl/n207goudaboskoop.

Kijk voor meer informatie over de hefbruggen over de Gouwe op www.zuid-holland.nl/hefbruggengouwe.