Rhijnvreugdbrug: Aankondiging werkzaamheden

Gepubliceerd op 13 juni 2019



Provincie Zuid-Holland voert op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni werkzaamheden uit aan de Rhijnvreugdbrug in Leiderdorp. De werkzaamheden veroorzaken overdag hinder voor weg- en vaarverkeer. Tijdens de werkzaamheden zetten we aan beide kanten van de brug verkeersregelaars in.

Wat gaat er gebeuren?

Op de eerste dag wordt de balans van de brugklep gecontroleerd en als het nodig is wordt deze opnieuw afgesteld. Tijdens deze werkzaamheden staat de brug open. Op de tweede dag worden enkele technische onderdelen aan de brug gecontroleerd en eventueel hersteld. Dit gebeurt met behulp van een steiger die op het brugdek staat.

Wegverkeer

Op donderdag 27 juni is de brug van 07.00 uur tot en met 17.00 uur volledig afgesloten voor het wegverkeer. De brug is op vrijdag 28 juni weer beschikbaar voor het wegverkeer.

Vaarwegverkeer

Op donderdag 27 juni is er geen hinder voor het vaarwegverkeer. Op vrijdag 28 juni opent de brug van 07.00 uur tot en met 17.00 in bloktijden van 2 uur. Deze tijden worden gecommuniceerd via www.vaarweginformatie.nl. Vaarverkeer tot 2,95 meter hoog kan op ieder moment onder de brug door.


Volg VerkeerZH op Twitter