Zijlbrug afgesloten in weekend van 28 juni

Gepubliceerd op 13 juni 2019De provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 28 juni 2019 18.00 uur tot maandag 1 juli 2019 06.00 uur groot onderhoud uit aan de Zijlbrug. De Zijlbrug is dat weekend voor alle doorgaande verkeer afgesloten.

Omleiding

In dit weekend is de Zijlbrug volledig afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Het verkeer wordt met gele omleidingsborden omgeleid.

De Zijlbrug wordt tijdens de werkzaamheden ook niet bediend voor scheepvaart. Tijdens de werkzaamheden is daarom een hoogtebeperking van 4,9 meter van kracht.

Scheepvaart hoger dan 4,9 meter en smaller dan 5,5 meter wordt op zaterdag en zondag om 10.00 uur en 16.00 uur doorgelaten. De brug staat dan open. Actuele stremmingsinformatie is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Werkzaamheden

Er zijn al verschillende werkzaamheden aan de Zijlbrug uitgevoerd. Deze zijn voor een groot deel afgerond. Wel zijn er nog werkzaamheden aan de technische installatie nodig. Deze starten in het weekend van 28 juni. De opleggingen van de brug worden dan gesloopt en vervangen.

Vervolg werkzaamheden

Medio september 2019 worden de werkzaamheden vervolgd. Te zijner tijd wordt meer informatie over eventuele afsluitingen gedeeld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.zuid-holland.nl/bruggenleiden en volg @verkeerzh op Twitter. Installeer de Bouwapp op de smartphone via de Appstore of Playstore. Zoek op Zijlbrug en Spanjaardsbrug Groot Onderhoud.


Volg VerkeerZH op Twitter