Herstelwerkzaamheden aan Kandelaarbrug - Reageren

Gepubliceerd op 25 juni 2020Van vrijdag 3 juli 2020 20.00 uur tot zondag 5 juli 2020 19.00 uur worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Kandelaarbrug over de Delftse Schie ter hoogte van de Zweth. Na de werkzaamheden is de brug weer beschikbaar voor fietsers en wandelaars.

Bereikbaarheid

De Rotterdamseweg is gestremd en Zweth is niet bereikbaar. Het parkeerterrein van restaurant Aan de Zweth is alleen bereikbaar vanuit Rotterdam. Auto- en fietsverkeer worden omgeleid met borden. Woningen vanuit Delft blijven bereikbaar tot de brug.

Ook de vaarweg is tijdens de werkzaamheden gestremd.

Buiten gebruik

In april is de Kandelaarbrug ernstig beschadigd omdat een vrachtwagen over de fietsersbrug reed. Door deze beschadigingen kan de brug niet meer veilig worden gebruikt. Daarom is de brug buiten gebruik gesteld. Fietsers moeten omrijden via de Doen- of Kruithuisbrug. De brug staat open voor de scheepvaart.

Herstel

Het herstel duurde langer dan de bedoeling was door het aanvragen van de vergunningen die nodig zijn. Ook moest er materiaal besteld worden dat op maat gemaakt moest worden. Wij vragen hiervoor uw begrip.