Werkzaamheden station Geldermalsen 3 juli tot en met 9 augustus

Gepubliceerd op 25 juni 2020Deze zomer vinden er op verschillende plaatsen op het traject van de MerwedeLingelijn werkzaamheden plaats. Op station Geldermalsen vervangt ProRail de huidige loopbrug voor een reizigerstunnel en wordt aan beide zijden een aangename entree gebouwd.

Ook worden er 2 nieuwe perrons gebouwd: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt in de toekomst het perron voor de MerwedeLingelijn. Daarnaast worden er meerdere overwegen verwijderd, waardoor de algemene verkeersveiligheid zal verhogen en de kans op treinstoringen verlagen. Bekijk de video van de Lingense Alliantie voor meer informatie over deze werkzaamheden.

Verder wordt er in de zomer van 2020 aan de brug in Arkel gewerkt, en vinden er werkzaamheden op station Dordrecht plaats.

Voor de MerwedeLingelijn heeft dit de volgende consequenties:

  • Vrijdag 3 juli tot en met maandag 6 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leerdam en Geldermalsen. Reis op dit traject per vervangende buslijn 972. Buslijn 972 rijdt elk half uur en vertrekt op station Leerdam en Beesd aan de voorzijde van het station. Op station Geldermalsen vertrekt de bus aan de achterzijde van het station (Deilse zijde).
  • Op 4 en 5 juli wordt er ook gewerkt aan de brug in Arkel en rijden er geen treinen tussen Gorinchem en Geldermalsen.
  • Dinsdag 21 juli tot en met vrijdag 24 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leerdam en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen.
  • Zaterdag 25 juli tot en met zondag 26 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Gorinchem en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen en aan de brug bij Arkel.
  • Vrijdag 7 augustus tot en met maandagochtend 10 augustus 05.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leerdam en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen.
  • Maandag 17 augustus tot en met zondag 23 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen station Dordrecht en Sliedrecht vanwege werkzaamheden aan station Dordrecht.

Qbuzz zet op deze trajecten bussen in.

Kijk voor informatie ook op https://www.qbuzz.nl/dmg/.