N470: afsluiting fietstunnel Delfgauw

Gepubliceerd op 1 april 2020Fietstunnel Delfgauw gaat anderhalve maand dicht vanwege werkzaamheden aan kruispunt Ruyven.

Van dinsdag 14 april tot en met maandag 1 juni is de fietstunnel bij kruispunt Ruyven in Delfgauw volledig afgesloten. Voor fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute via de Zuideindseweg. Deze route is maximaal 7 minuten langer voor fietsers en maximaal 25 minuten langer voor voetgangers. De omleiding staat met borden aangegeven. En is te zien op de kaart bij dit bericht.

In 2019 is de rotonde bij Bedrijvenpark Ruyven en woonwijk Emerald in Delfgauw veranderd in een kruispunt. Een rijstrook is nog niet klaar, omdat hiervoor eerst een lichtrooster van de fietstunnel dichtgestort moet worden. Dit gaat aannemer Boskalis tijdens deze werkzaamheden doen.

Tijdens de afzetting wordt een speciale bekisting gebouwd in de fietstunnel. Hierna wordt het lichtrooster dichtgestort met beton en vervolgens moet het beton uitharden. Na het dichtstorten van het lichtrooster wordt bekeken of de huidige verlichting in de tunnel voldoende is, of dat extra verlichting geplaatst moet worden.

N470 Geeft Energie

Aanleg, onderhoud en beheer van wegen zijn een kerntaak van de provincie. Momenteel wordt de volledige 17 kilometer van de N470 van Delft tot aan Zoetermeer onder handen genomen. Doorstroming en veiligheidsbeleving worden naar de laatste inzichten verbeterd. Daarbij wordt het groot onderhoud en het beheer van de weg de komende 12 jaar “CO2-negatief” uitgevoerd door toepassing van allerlei innovaties. Dat betekent dat bij de wegvernieuwing meer CO2 wordt gecompenseerd dan dat er vrijkomt. Daarmee wordt de N470 de meest duurzame weg van Nederland.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de N470, download dan de BouwApp op uw telefoon. Hier vindt u actuele informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Meer Informatie over het project N470 Geeft Energie vindt u op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.