Afsluiting kruising fietsbrug/Oost Ringdijk bij Westergouwe

Gepubliceerd op 3 maart 2021


De provincie Zuid-Holland werkt sinds maandag 25 januari aan de kruising tussen de Oost Ringrijk en de nieuwe fietsroute langs de N207, bij de fietsbrug over de ringvaart. Door het koude weer van begin februari duren de werkzaamheden langer. De kruising is op vrijdag 12 maart om 16.00 uur weer open.

Vertraging

Door het koude weer kon de aannemer bepaalde werkzaamheden niet uitvoeren en kwam het werk stil te liggen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de stalen palen onder de kruising veilig in de grond te slaan als de grond bevroren is. De aannemer kon pas verder met het werk op het moment dat de vorst helemaal uit de grond was.

Op vrijdag 12 maart om 16.00 uur is de kruising weer open. De aannemer werkt daarna nog aan de afwerking van de bermen en de zijkanten van de weg.

Omleiding

De kruising is tijdens het werk afgesloten. Fietsers vanaf Westergouwe worden omgeleid via Gouwestroom. Fietsers en ander verkeer dat normaal gebruikmaakt van de Oost Ringdijk worden omgeleid via Sluisdijk en Schielandse Hoge Zeedijk Oost. Op de projectwebsite zuid-holland.nl/N207Gouda staat een omleidingskaart.

Extra afsluiting op 10 maart

Op woensdag 10 maart wordt er ook gewerkt aan het fietspad tussen de Sluisdijk en de N207. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de N207 op het Sluiseiland.