Overhaalbrug krijgt eerder een opknapbeurt door corona

Gepubliceerd op 4 mei 2020Het onderhoud aan de Overhaalbrug in Voorschoten wordt vervroegd uitgevoerd. Ondanks de coronacrisis probeert de provincie zoveel mogelijk werkzaamheden gewoon uit te voeren en als het mogelijk is naar voren te halen.

Het werk aan de Overhaalbrug wordt van maandag 11 mei tot en met eind juli uitgevoerd. Allereerst brengt de aannemer een nieuwe slijtlaag op de brug aan. Dat is de bovenste laag asfalt op de brug. Ook vervangt de aannemer de elektrische installatie en de aandrijving van de brug. Vanwege het vervangen van de slijtlaag is de brug vanaf maandag 11 mei afgesloten voor fietsers en voetgangers. Als de weersverwachting hetzelfde blijft, is de brug vanaf zaterdag 16 mei weer beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Daardoor kunnen er niet te hoge schepen door. Er geldt een maximale doorvaarthoogte van 1,90 meter. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt op de webpagina (www.zuid-holland.nl/bruggenrijnschiekanaal).

In het laatste weekend van het onderhoud zijn er enkele nachten, waarbij de brug wordt getest. In die nachten is de brug tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor het wegverkeer en is er een hoogtebeperking voor de vaarweg. De exacte data worden binnenkort bekendgemaakt.

De provincie zorgt met het vervroegd uitvoeren van het onderhoud aan de Overhaalbrug voor minder hinder. Daarnaast stimuleert het de economie, veel bedrijven hebben door de coronacrisis minder opdrachten. In sommige gevallen kan de provincie eerder werk uitvoeren en ondernemers helpen.