Onderhoud aan hefbrug in Waddinxveen en N207 tussen Gouda en Waddinxveen

Gepubliceerd op 27 mei 2021


De provincie Zuid-Holland voert van 26 juni tot en met 25 juli 2021 2 onderhoudsprojecten uit in Waddinxveen:

  • Onderhoud aan de hefbrug in Waddinxveen
  • Groot onderhoud N207 tussen Gouda en Waddinxveen

Daarnaast staat het groot onderhoud op de N207 tussen Waddinxveen en Boskoop gepland in het najaar van 2021.

Let op: wijziging in tijdstip voor afsluiting hefbrug Waddinxveen naar 26 juni 00.00 uur. In eerdere communicatie is gesproken over 06.00 uur in de ochtend. Dit is gewijzigd, omdat deze tijd nodig is voor de afsluiting. De hefbrug is afgesloten vanaf vrijdag 25 juni. Tussen 21.00 uur tot 00.00 uur is verkeer mogelijk met om en om afsluiting. Vanaf 00.00 uur 26 juni is de hefbrug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben toegang tot de pontonbrug is aangelegd.

Wat gaat er gebeuren?

Bij de N207 tussen Gouda en Waddinxveen vernieuwt de provincie de hoofdrijbaan en het naastgelegen fietspad. Tijdens het onderhoud voeren we verschillende maatregelen uit om de veiligheid en doorstroming op de N207 te verbeteren.

Bij de hefbrug wordt de verflaag hersteld om de brug te beschermen tegen roest. Ook worden de hijs- en neerhaalkabels vervangen. Daarnaast brengen we een tijdelijk windverband voor de stabiliteit aan.

Met het onderhoud aan de hefbrug Waddinxveen en de N207 zorgen we voor de bereikbaarheid van Zuid-Holland.

Wat merkt u ervan?

Wegverkeer

De hefbrug en de N207 tussen Gouda en Waddinxveen zijn tijdens deze periode afgesloten voor wegverkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via randweg Waddinxveen en de N11.

Fietsers en voetgangers

Op de N207 kunnen fietsers, voetgangers en hulpdiensten langs de werkzaamheden. Bij de hefbrug komt voor fietsers en voetgangers een tijdelijke pontonbrug. Op vaste tijden wordt de pontonbrug naar de kant gevaren en kan het scheepvaartverkeer doorvaren. Tijdens deze momenten moeten de fietsers en voetgangers even wachten. De precieze doorvaartmomenten zijn te vinden op de website.

Vaarwegverkeer

Tijdens het verwijderen en terugplaatsen van het beweegbare deel is de hefbrug gestremd voor het vaarwegverkeer. Dit is op de volgende momenten:

  • Zaterdag 26 juni 06:30 uur tot maandag 28 juni 06:30 uur
  • Donderdag 22 juli 23:00 uur tot maandag 26 juli 06:00 uur

Van maandag 28 juni tot en met donderdag 22 juli is de hefbrug op vaste tijden toegankelijk voor het vaarwegverkeer. Deze tijden zijn te vinden op de website.

Meer informatie is te vinden via de website: www.zuid-holland.nl/onderhoudwaddinxveen.