Oeververvanging Rijn-Schiekanaal/Haagse Trekvliet: start Geestbrugkade

Gepubliceerd op 2 november 2018


De provincie Zuid-Holland vervangt tussen maandag 12 november en half februari 2019 de oeverconstructie langs de Geestbrugkade in Rijswijk.

De provincie Zuid-Holland start maandag 12 november met de vervanging van de oeverconstructie langs de Geestbrugkade in Rijswijk. De oeverconstructie is aan het einde van de levensduur en voldoet niet meer aan de huidige norm. De werkzaamheden zijn half februari 2019 afgerond.

Verschillende trajecten

De Geestbrugkade is een deeltraject binnen de vervanging van het grootste deel de oeverconstructie langs het Rijn-Schiekanaal en de Haagse Trekvliet tussen de Jupiterkade (Leidschendam) en de gemeentegrens Rijswijk-Delft. Vanaf eind december 2018 starten ook werkzaamheden achtereenvolgens ter hoogte van de Nassaukade, de Cromvlietkade, de Hoekweg, de Brug Nieuwe Tol, de Delftweg en het Jaagpad. De gehele oeververvanging is het tweede kwartaal van 2020 afgerond.

Hinder

Tot half februari 2019 zijn de Geestbrugkade en de Nassaukade in één richting afgesloten. Op sommige plaatsen zijn de parkeerplaatsen naast de weg tijdelijk niet bruikbaar of is er sprake van een tijdelijke wegversmalling. De werkzaamheden vinden vanaf het water plaats.