Hoornbrug deels afgesloten in nacht van 4 op 5 november

Gepubliceerd op 2 november 2020


De provincie Zuid-Holland werkt aanstaande woensdag 4 november 21:00 uur tot en met donderdag 5 november 06:00 uur aan de Hoornbrug in Rijswijk. Tijdens het werk is de brug voor één rijrichting afgesloten.

Wat gaat er gebeuren?

Uit een inspectie is gebleken dat de slijtlaag op het beweegbare deel van de brug bij het fietspad dringend hersteld moet worden. De aannemer brengt daarom op dit stuk een nieuwe slijtlaag aan. De slijtlaag is de stroeve beschermingslaag die in plaats van asfalt op de stalen klep van de brug wordt gebruikt. Zo houden we Zuid-Holland veilig en bereikbaar.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Mocht het te veel regenen, dan wordt het werk de volgende nacht uitgevoerd: van donderdag 5 november 21:00 uur tot en met vrijdag 6 november 06:00 uur.

Wat merkt de omgeving hiervan?

Tijdens het werk is de brug voor één rijrichting afgesloten. Dit is de rijrichting van Laan van Hoornwijck naar de Haagweg. Het verkeer dat de andere richting opgaat, kan wel over de brug heen. De omleiding staat met gele borden aangegeven. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via fietsbrug de Oversteek. De tram blijft rijden.

Tijdens de werkzaamheden wordt de brug niet bediend. Scheepvaart lager dan 4.10 meter kan onder de brug doorvaren.