N470: Start verbouwing rotonde Ruyven naar kruispunt

Gepubliceerd op 3 oktober 2019Van maandagavond 14 oktober tot en met maandagochtend 4 november bouwt aannemer Boskalis de huidige rotonde Ruyven om tot een kruispunt met verkeerslichten. Deze werkzaamheden vinden zowel in de doordeweekse nachten als in het weekend plaats.

Werkzaamheden

Fase 1 van 14 tot en met 17 oktober:

Op maandagavond 14 oktober begint Boskalis om 20.00 uur met de werkzaamheden. Hierbij wordt het verkeer naar één rijstrook teruggebracht. Vanaf het Tolhekplein is het alleen mogelijk om rechtdoor te rijden. De afslag om de woonwijk Emerald te bereiken is dan afgesloten. Om Emerald te bereiken gaat u over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Deze situatie geld ’s avonds tussen 20.00 en 06.00 uur in de week van 14 tot en met 17 oktober en van 21 tot en met 24 oktober. Zie afbeelding bij figuur 1.

Fase 2 weekend 25 tot en met 28 oktober:

In het weekend van 25 tot en met 28 oktober is de weg volledig afgesloten tussen de rotonde Komkommerweg tot het Kruithuisplein. Om de wijk Emerald te bereiken gaat u over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471. Deze situatie geldt van vrijdagavond 25 oktober 20.00 tot en met maandagochtend 28 oktober 06.00 uur. Zie afbeelding bij figuur 2.

Fase 3 van 28 tot en met 31 oktober overdag:

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober is de situatie overdag dat vanaf het Tolhekplein men rechtsaf kan slaan de woonwijk Emerald in en rechtdoor kan rijden richting het Kruithuisplein. Ook kan men rechtsaf de wijk uit rijden de N470 op. Het is, vanuit Emerald, niet mogelijk om recht over te steken naar Bedrijvenpark Ruyven. Deze situatie geldt van 28 tot en met 31 oktober tussen 06.00 en 20.00 uur. Zie afbeelding bij figuur 3

Fase 4: van 28 tot en met 31 oktober ’s avonds en ’s nachts:

‘s Avonds en ’s nachts in de periode van 28 tot en met 31 oktober, is het mogelijk om rechtdoor te rijden over de N470. Vanuit de wijk Emerald is het mogelijk om rechtsaf de N470 op te rijden. Om de wijk Emerald te bereiken gaat u over de Delfsestraatweg en Delfgauwseweg. Zie afbeelding bij figuur 4.

Fase 5: weekend 1 tot en met 4 november:

In het weekend van 1 tot en met 4 november is de weg volledig afgesloten vanaf de Komkommerweg tot het Kruithuisplein. Om Emerald te bereiken gaat u over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471. Deze situatie geldt van vrijdagavond 1 november 20.00 tot en met maandagochtend 4 november 06.00 uur. Zie afbeelding bij figuur 5.

Hinder

Van maandag 14 tot en met donderdag 17 oktober, van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober en van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober is het ’s avonds en ‘s nachts niet mogelijk om vanaf de rotonde Ruyven de woonwijk Emerald in en uit te rijden. Dit geldt ook voor de weekenden 25 tot en met 28 oktober en 1 tot en met 3 november. Om de wijk Emerald te bereiken, maakt u gebruik van de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471.

De freeswerkzaamheden zijn gepland van vrijdag 25 oktober 20.00 uur tot zaterdagochtend 26 oktober 06.00 uur. Tijdens het frezen van het asfalt en het zagen van het asfalt kunt u geluidshinder ondervinden.

Bedrijvenpark Ruyven is tijdens de werkzaamheden beperkt bereikbaar. De fietstunnel is tijdens de werkzaamheden gewoon beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden rijdt de bus 62 een ingekorte route tot de halte Achtmanstraat. De haltes Laan van Ruyven en Overslagweg vervallen. De halte Achtmanstraat wordt verplaatst naar de Achtmanstraat tegenover het gebouw Ackerdijk. De bus zal hier wachten tot de oorspronkelijke vertrektijd. Voor meer informatie kijkt u op: www.ebs-ov.nl.

Van maandag 14 tot en met donderdag 17 oktober, van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober en van maandag 28 tot en met donderdag 31 oktober is het ’s avonds en ‘s nachts niet mogelijk om vanaf de rotonde Ruyven de woonwijk Emerald in en uit te rijden. Dit geldt ook voor de weekenden 25 tot en met 28 oktober en 1 tot en met 3 november. Om de wijk Emerald te bereiken, maakt u gebruik van de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Om vanuit Delft in Zoetermeer te komen neemt u de A13 en de A12 en om vanuit Zoetermeer/Pijnacker in Delft te komen rijdt u om via de N471. Zie afbeelding “Omleidingskaart”.

Duurzame maatregelen

De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. Op dit trajectdeel wordt, net als op de rest van de N470, rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfaltmengsel zorgt voor minder frictie met autobanden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en van auto’s vermindert. De lengte van de remweg zal -onder gelijke omstandigheden- niet wijzigen door toepassing van het rolweerstandverlagende asfalt. De stroefheid van een asfaltmengsel wordt bepaald door het toegepaste type steenslag. Bij het rolweerstandverlagende asfalt is het type steenslag onveranderd.

Tijdens de werkzaamheden brengt Boskalis ook geluidsreducerende panelen aan in de Zuideindsewegtunnel. Deze panelen worden gemaakt van Olifantengras en beton. In de panelen is het Olifantengras de vervanging van het grind waardoor een licht paneel ontstaat met geluidsabsorberende eigenschappen. Wanneer de panelen bevestigd zijn wordt een geluidsmeting uitgevoerd om het effect te monitoren.

De verkeerslichten die op het nieuwe kruispunt komen te staan zijn ‘slimme’ verkeerslichten. De verkeerslichten zijn uitgerust met een dynamisch verkeersmanagementsysteem. Door middel van meetgegevens en specifieke data wordt het de doorstroming gerekend. In deze analyse worden ook zaken als het actuele weer meegenomen. Het doel is een vloeiende verkeersstroom, zonder opstoppingen.

Meer informatie
Wij snappen dat dit veel informatie is om te onthouden, daarom maakt Boskalis gebruik van de Bouwapp. Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: .


Figuur 1 - Ruyven Fase 1

Figuur 1: situatie 's avonds 14 tot en met 17 oktober en 21 tot en met 24 oktober

Figuur 3 - Ruyven fase 3

Figuur 3: situatie 28 tot en met 31 oktober overdag

Figuur 4 - Ruyven Fase 4

Figuur 4: situatie 28 tot en met 31 oktober ’s avonds

Volg VerkeerZH op Twitter