N470: Werkzaamheden Kruithuisplein Delft

Gepubliceerd op 1 november 2019Kruispunt Kruithuisplein in Delft, waar de N470 kruist met de A13, krijgt nieuw asfalt. De werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats in het tweede en derde weekend van november.

In het weekend van 8 tot en met 11 en 15 tot en met 18 november werkt Boskalis aan het Kruithuisplein in Delft/Delfgauw.

Werkzaamheden

Van vrijdagavond 8 november 21.00 uur tot en met maandagochtend 11 november 05.00 uur werkt Boskalis aan de zuidelijke helft van het Kruithuisplein. Dit is in de richting van Delft naar Pijnacker. Zie de rode markering in figuur 1.

Van vrijdagavond 15 november 21.00 uur tot en met maandagochtend 18 november 05.00 uur wordt aan de noordelijke helft van het Kruithuisplein gewerkt. Dit is in de richting van Pijnacker naar Delft. Zie de rode markering in figuur 2.

Op het Kruithuisplein wordt nieuw asfalt aangebracht en wordt de rijstrookindeling licht aangepast. De indeling is te zien op in de BouwApp.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 8 tot en met 11 november is de N470 afgesloten van de kruising met de Schoemakerstraat in Delft tot het kruispunt Ruyven in Delfgauw. Het niet mogelijk om vanaf de N470 de A13 op te rijden richting Rotterdam. En het is niet mogelijk om vanaf de A13 afslag 10 Delft-Zuid te nemen vanuit Rotterdam. Om Delft te bereiken rijdt u via de A4 vanaf de A12 of A20. Pijnacker bereikt u via de N209/N471. Zie figuur 'auto omleiding t.b.v. afsluiting rotonde zuid N470'.

Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 15 tot en met 18 november is de N470 afgesloten van kruispunt Ruyven in Delfgauw tot de kruising met de Schoemakerstraat in Delft. Het is niet mogelijk om vanaf de N470 de A13 op te rijden richting Den Haag, en het is niet mogelijk om vanaf de A13 afslag 10 Delft-Zuid te nemen vanuit Rijswijk. Om Delft te bereiken rijdt u via de A4 vanaf de A12 of A20. Pijnacker bereikt u via de N209/N471. Zie figuur 'auto omleiding t.b.v. afsluiting rotonde noord N470'.

Duurzame maatregelen

De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. Op dit trajectdeel wordt, net als op de rest van de N470, rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfalt is vergelijkbaar met het huidige asfalt. Het zorgt daarnaast voor minder frictie met autobanden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van auto’s vermindert. De lengte van de remweg zal -onder gelijke omstandigheden- niet wijzigen. De stroefheid van een asfaltmengsel wordt bepaald door het toegepaste type steenslag. De steenslag die Boskalis Nederland toepast in het rolweerstandverlagende asfalt is van hetzelfde type als toegepast in ‘normaal’ asfalt.

Op alle verkeerslichten wordt speciale software geïnstalleerd. Met deze software communiceren de verkeerslichten met elkaar. Zo worden de groentijden aangepast op het verkeer dat van het voorgaande verkeerslicht komt, hierdoor hoeft er minder geremd en opgetrokken te worden. Ook dat vermindert het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: .


Volg VerkeerZH op Twitter