N210: Weekendwerkzaamheden bij De Hem

Gepubliceerd op 14 oktober 2020De provincie Zuid-Holland werkt vanaf vrijdag 30 oktober 20.00 uur tot uiterlijk maandag 2 november 06.00 uur aan een nieuwe damwand bij De Hem op de C.G. Roosweg (N210) tussen Bergambacht en Schoonhoven in de gemeente Krimpenerwaard. Het verkeer kan via een om en om-regeling langs het werk rijden.

Werkzaamheden

De provincie vervangt een damwand in de berm tegenover De Hem. De nieuwe damwand wordt drukkend de grond ingebracht. Een stuk verderop wordt grond afgegraven om de berm met de nieuwe damwand mee op te vullen.

Om en om-regeling voor verkeer

De weg wordt voor een deel afgezet met borden, zodat de aannemer veilig kan werken. Het verkeer rijdt om en om langs het werk via de andere weghelft. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.

Geluidshinder

De machines die de nieuwe damwand in de grond drukken, maken veel geluid. De aannemer voert daarom zoveel mogelijk werk overdag en vroeg op de avond uit om ’s nachts geluidshinder te voorkomen.

Uitgestelde werkzaamheden bij De Hem

De nieuwe damwand in de berm bij De Hem zou al eerder geplaatst worden, omdat de oude damwand van hout krom trekt en moet worden vervangen. Dat ging toen niet door, omdat kabels en leidingen in de weg liggen. We hebben het ontwerp aangepast, zodat de nieuwe, stalen damwand nu wel geplaatst kan worden.