N215: Werkzaamheden West-Havendijk in Dirksland - Reacties

Gepubliceerd op 14 oktober 2020Vanaf maandag 19 oktober werkt de provincie Zuid-Holland aan de West-Havendijk in Dirksland. De weg is, tussen de Mozartsingel en West Havendijk 45b, tot 17 december afgesloten voor alle verkeer.

Werkzaamheden N215

Tijdens de werkzaamheden wordt de nieuwe brug, tussen de 1e Stoofweg en de Onwaardsedijk Noord, aan de kant van de West-Havendijk afgemaakt en aangesloten op de weg. Daarvoor wordt eerst het oude asfalt en de huidige fundering weggehaald. Daarna wordt de voorbelasting van zand weggehaald, een nieuwe fundering aangebracht waarna er zowel over de brug als over de weg nieuwe asfalt komt.

Verkeershinder en omleidingen

Tussen 19 oktober 06.00 uur en 17 december 17.00 uur is de West-Havendijk tussen de Mozartsingel en West Havendijk 45b volledig afgesloten voor alle verkeer.

West-Havendijk van en naar Dirksland

Verkeer van en naar Dirksland volgt een omleiding via de Noorddijk, de N215 en de rotonde Staakweg.

Woonwagenkamp 1e Stoofweg

Het woonwagenkamp blijft bereikbaar. Verkeer volgt hier een omleiding via de 1e Stoofweg en de parallelweg langs de N215.

Beter bereikbaar N215

De provincie Zuid-Holland werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen zoals de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes.