Hefbrug Boskoop afgesloten op 17 oktober

Gepubliceerd op 14 oktober 2021


De provincie Zuid-Holland voert een jaarlijkse inspectie uit aan de hefbrug in Boskoop op zondag 17 oktober 2021. De brug is tussen 06:00 uur ’s ochtends en 18:00 uur ’s avonds afgesloten voor alle weg- en vaarwegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Verkeershinder en omleiding

Het wegverkeer wordt op 17 oktober met gele verkeersborden omgeleid over de N207 via Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de stremming met een pontje naar de overkant. De brug gaat tussen 10.00 en 10.30 uur even open voor schepen.

Er komen 2 telekranen te staan aan beide kanten van de brug. Voor de veiligheid van de inspecteur en de (vaar)weggebruiker wordt het gebied rondom de heftorens afgezet met bouwhekken. Omdat het op zondag minder druk is op de (vaar)weg, is voor deze dag gekozen. De impact op de bereikbaarheid is dan minder groot.

Geluidsoverlast

De inspecteur moet een aantal keren op de stalen constructie van de torens tikken. Dit geeft geluidsoverlast. De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt, maar dit is niet helemaal te voorkomen.

Jaarlijkse inspectie van de hefbrug

De provincie Zuid-Holland plant voor de hefbruggen over de Gouwe jaarlijks een inspectie in. Hierbij wordt gericht gekeken naar de staat van de brug. Zo kan goed voorspeld worden welk onderhoud nodig is en wanneer. Het doel is om de brug beschikbaar en veilig te houden voor het (vaar)wegverkeer.