Leiderdorpsebrug: afronding fase 1 en vooruitblik fase 2

Gepubliceerd op 13 september 2019De eerste fase van het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug) is op maandag 2 september afgerond. Al het verkeer kan nu weer over de brug. De tweede fase is vanaf maandag 11 tot en met vrijdag 22 november 2019.

Eerste fase afgerond

De eerste fase is succesvol afgerond. In 6 weken tijd zijn diverse reparaties bovenop de brug uitgevoerd. Het wegdek op de brug is vervangen en er zijn extra slagbomen toegevoegd daarnaast zijn nog verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Vervolg werkzaamheden

De tweede fase start op maandag 11 november en duurt naar verwachting tot en met vrijdag 22 november. De onderkant van de brug wordt geschilderd, en er worden werkzaamheden uitgevoerd in de vaarweg.

Weg- en vaarwegverkeer

Al het verkeer kan tijdens deze periode over de brug rijden. Tijdens deze werkzaamheden is er een vaarwegstremming omdat werkzaamheden in het water worden uitgevoerd. De brug is afgesloten voor vaarwegverkeer van maandag 11 november om 07.00 uur t/m vrijdag 15 november 22.00 uur en van maandag 18 november 07:00 uur t/m vrijdag 22 november 22:00 uur. Tijdens het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november kunnen boten onder de brug door. Dat is het weekend van de Sinterklaasintocht.


Volg VerkeerZH op Twitter