N470: werkzaamheden tussen Prinses Beatrixlaan en A13

Gepubliceerd op 16 september 2019Op de N470 tussen Prinses Beatrixlaan en de A13 in Delft vinden binnenkort diverse werkzaamheden plaats, waaronder het aanleggen van een DC-Grid, asfalt vervangen en vervangen van verkeerslichten.

Van maandag 16 september tot en met vrijdag 18 oktober vinden in de nachten (tussen 20.00 en 06.00 uur) werkzaamheden plaats op het trajectdeel tussen de Prinses Beatrixlaan en de A13 in Delft. Aannemer Boskalis begint met werkzaamheden aan het kruispunt Voorhofdreef, de aanleg van het DC-Grid en er worden enkele verkeersportalen vervangen. Vanaf 7 oktober wordt het asfalt vervangen.

Kruispunt Voorhofdreef

Van 16 september tot en met vrijdag 4 oktober werkt Boskalis ’s nachts aan het kruispunt met de Voorhofdreef. Zij verwijderen tijdens deze werkzaamheden onder andere de busdoorsteek en het fietspad aan de oostzijde van het kruispunt (zie rode markering in de afbeelding). Fietsers worden omgeleid via de Kalfjeslaan en het Karrepad om daar vervolgens het kruispunt over te steken. Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt Voorhofdreef worden de rijstroken niet afgesloten, zodat het mogelijk blijft het kruispunt in alle richtingen te gebruiken.

DC-Grid

In de week van 16 tot en met 20 september wordt gewerkt bij de afrit naar de Schoemakerstraat. Hier wordt het DC-Grid aangelegd dat straks onder andere de verlichting langs de N470 van stroom gaat voorzien. Hiervoor is op 17 en 18 september de afrit naar de Schoemakerstraat afgesloten.

Vervangen Verkeersportalen

Tijdens deze week worden 4 verkeersportalen vervangen. Aan deze portalen hangen de verkeerslichten. Op maandag 16 september wordt het portaal bij de oprit vanaf de Schoemakerstraat vervangen. Op dinsdag 17 september wordt het portaal bij het kruispunt Voorhofdreef in de richting A13-Prinses Beatrixlaan vervangen. Op woensdag 18 en donderdag 19 september worden 2 portalen op het Kruithuisplein vervangen.

Tijdens de werkzaamheden aan de verkeersportalen moet u rekening houden met verkeersstops. Het verkeer zal ongeveer 10 minuten worden stilgelegd, zodat het portaal boven de weg kan worden gehangen. Tijdens deze verkeersstops vragen wij, voor uw en onze veiligheid, om rustig te wachten. De verkeersregelaar zal, zodra het veilig is, de weg weer vrijgeven.

Werkzaamheden Zuidbaan (Prinses Beatrixlaan – A13)

Van 7 tot en met 11 oktober wordt aan de zuidbaan, van de Prinses Beatrixlaan naar de A13, gewerkt.

Op 7, 8 en 9 oktober is de weg ’s nachts afgesloten tussen de Voorhofdreef en de A13. Vanuit de Voorhofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A4.

Op 10 en 11 oktober is de weg tussen de Prinses Beatrixlaan en de A13 afgesloten, tijdens deze afsluiting is ook het kruispunt met de Voorhofdreef afgesloten. Om de wijk Tanthof-oost in en uit te rijden, maakt u, onder begeleiding van 2 verkeersregelaars, gebruik van de aangegeven omleidingsroute via de Forensenweg en het Marcellus Emantspad.

Werkzaamheden Noordbaan (A13 - Prinses Beatrixlaan)

Van 14 tot en met 18 oktober wordt aan de noordbaan, van de A13 naar de Prinses Beatrixlaan, gewerkt.

Op 14 en 15 oktober is de weg ’s nachts afgesloten tussen de A13 en de Prinses Beatrixlaan. Het kruispunt met de Voorhofdreef is dan afgesloten. Vanaf Tanthofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het wel mogelijk om de N470 op te rijden richting de A13.

Van 16 tot en met 18 oktober is de N470 afgesloten tussen de A13 en Voorhofdreef, het kruispunt Voorhofdreef blijft dan open. Vanaf de Schieweg en de Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A13.

Hinder

Boskalis doet er alles aan om de hinder te beperken. Echter kunt u tijdens het frezen van het asfalt en het zagen van de detectielussen in het asfalt geluidsoverlast ondervinden.

Duurzame maatregelen

De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. Op dit trajectdeel wordt, net als op de rest van de N470, rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfaltmengsel zorgt voor minder frictie met autobanden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en van auto’s vermindert. De lengte van de remweg zal -onder gelijke omstandigheden- niet wijzigen door toepassing van het rolweerstandverlagende asfalt. De stroefheid van een asfaltmengsel wordt bepaald door het toegepaste type steenslag. Bij het rolweerstandverlagende asfalt is het type steenslag onveranderd.

Op het DC-Grid dat in dit traject wordt aangelegd worden de lichtmasten en de verkeerslichten langs de N470 aangesloten. De stroom hiervoor wordt in de Energywal opgewekt en opgeslagen in de batterij die straks bij het Kruithuisplein komt te staan. Het DC-Grid voorziet straks 5,5 km van de N470 van stroom! Op www.n470geeftenergie.nl leest u onder het kopje Innovaties meer informatie over het DC-Grid.

Meer informatie

Wij snappen dat dit veel informatie is om te onthouden, daarom maakt Boskalis gebruik van de Bouwapp. Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: OmgevingN470@boskalis.com.


Volg VerkeerZH op Twitter