Zwammerdam: grote verkeershinder door onderhoud bruggen

Gepubliceerd op 30 september 2019Van 1 oktober tot en met 11 november 2019 moet autoverkeer in Zwammerdam rekening houden met omleidingen. Voor voetgangers, fietsers en scooter-/brommerrijders worden een pontonbrug, noodbrug en pontje ingezet.

De provincie Zuid-Holland voert in het najaar van 2019 groot onderhoud uit aan de Zwammerdamsebrug over de Oude Rijn en de Ziendebrug over de Ziende in Zwammerdam.

De Zwammerdamsebrug is van 1 oktober tot en met 11 november 2019 buiten gebruik voor autoverkeer. Voor de Ziendebrug is dat van 3 oktober tot en met 4 november het geval. Autoverkeer wordt omgeleid via Alphen aan den Rijn of Bodegraven. De hulpdiensten zijn op de hoogte.

Voetgangers, fietsers en scooter-/brommerrijders kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van een pontonbrug over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende (Buitenkerk). Op een aantal dagen zijn deze tijdelijke bruggen overdag niet of beperkt te gebruiken en vaart er een pontje tussen de Brugstraat, het Ziendepark en de Zevenhovenstraat (zie blauwe pijlen op het kaartje). Meer informatie over de precieze data vindt u op www.zuid-holland.nl/zwammerdam.


Volg VerkeerZH op Twitter