Onderhoud Leiderdorpsebrug start eind oktober

Gepubliceerd op 28 september 2020De provincie Zuid-Holland start eind oktober met de derde periode van werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug (ook bekend als de Stierenbrug). De voorbereidende werkzaamheden zijn in het weekend van 23 tot en met 26 oktober 2020. Vanaf 23 november 2020 werkt de aannemer 10 weken aan de brug.

Wat gaat er gebeuren?

De aannemer vervangt de hele technische installatie en de aandrijving van de brug. De aandrijving is de machine die de brug langzaam en gecontroleerd opent en sluit. Verder zorgt de aannemer ervoor dat de brug na het onderhoud op afstand bediend kan worden. De provincie voert dit onderhoud uit om de brug in goede staat te houden. Zo werken wij voortdurend aan het veilig en bereikbaar houden van de provincie.

Wanneer gebeurt dat?

De aannemer start met voorbereidende werkzaamheden in het weekend van 23 tot en met 26 oktober. Vanaf vrijdag 23 november werkt hij 10 weken lang aan de brug. Aansluitend hierop zijn in februari nog 2 weekenden nodig om de brug te testen. Een overzicht van de werkzaamheden:

 • Vrijdag 23 oktober 09.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur:
  In dit weekend bereidt de aannemer de werkzaamheden voor. De brug is afgesloten voor weg- en vaarwegverkeer.
 • Vrijdag 23 november 05.00 uur tot vrijdag 29 januari 2021 23.00 uur:
  Tijdens deze 10 weken is de brug open voor wegverkeer. Vaarwegverkeer vaart tijdens deze periode om.
 • Vrijdag 29 januari 23.00 uur tot maandag 1 februari 2021 05.00 uur:
  Tijdens dit weekend wordt de brug getest. De brug is afgesloten voor weg- en vaarwegverkeer.
 • Vrijdag 12 februari 23.00 uur tot 15 februari 05.00 uur:
  Tijdens dit weekend wordt de brug getest. De brug is afgesloten voor weg- en vaarwegverkeer.

Wat merkt de omgeving hiervan?

Als de brug afgesloten is voor weg- en vaarwegverkeer, rijden auto’s, vrachtwagens en ander verkeer om via de A4. Fietsers en voetgangers gaan via de Rhijnvreugdbrug. Beide routes staan aangegeven met borden. De routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 gaan tijdens een wegstremming via de Splinterlaan. Check voor vertrek de website www.arriva.nl. De werkzaamheden zijn bekend bij de hulpdiensten. Ook is er contact met het Alrijne Ziekenhuis. De omleiding voor vaarwegverkeer staat op www.vaarweginformatie.nl.

Op de hoogte blijven? Download de BouwApp

Actuele informatie over het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is te vinden via de BouwApp. Hierop plaatst de aannemer regelmatig updates over het verloop van de werkzaamheden. De BouwApp is te downloaden voor Android (Play Store) en Apple (App Store). Het project is te vinden onder de titel ‘Leiderdorpsebrug’.