Terugplaatsen Spanjaardsbrug 14 december: omleiding

Gepubliceerd op 7 december 2018De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Spanjaardsbrug in Leiden. Vrijdag 14 december 2018 wordt de Spanjaardsbrug teruggeplaatst. Tot maandag 17 december 2018 blijft voor het weg- en het vaarwegverkeer de omleidingsroute van kracht.

Onderhoud

Begin november werd de Spanjaardsbrug naar een grote loods in Sliedrecht gevaren voor onderhoud. Inmiddels is het val van de brug versterkt, het wegdek op de brug is geschilderd en de slijtlaag is aangebracht. Ook de balans van de brug is versterkt en de klinknagels en bewegende onderdelen zijn vervangen. Zo kan het weg- en vaarwegverkeer de komende jaren weer vlot en veilig worden afgewikkeld.

Planning

  • donderdag 13 december: het ponton met de brug wordt naar Leiderdorp gevaren
  • vrijdag 14 december: de brug wordt teruggeplaatst
  • weekend van 15 en 16 december: de brug wordt klaargemaakt voor gebruik
  • maandag 17 december: de brug is om 07.00 uur weer te gebruiken
  • van 17 t/m 20 december: de tijdelijke pontonbrug en het fietspad worden verwijderd.

Omleiding

Tot 17 december 7.00 uur wordt het autoverkeer omgeleid via de Zijlbrug (Willen de Zwijgerlaan). Fietsers en voetgangers maken gebruik van de tijdelijke pontonbrug ter hoogte van de Bootstraat. Tijdens het inhijsen is het vaarwegverkeer volledig gestremd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.pzh.nl/bruggenleiden en volg @verkeerzh op Twitter. Installeer de Bouwapp op de smartphone via de Appstore of Playstore. Zoek op Zijlbrug en Spanjaardsbrug Groot Onderhoud.


Volg VerkeerZH op Twitter