Provincie biedt Zuid-Hollandse life science-bedrijven markt in VS

Gepubliceerd op 31 januari 2018Zuid-Hollandse bedrijven die met hun medische innovaties de Amerikaanse markt willen veroveren, kunnen rekenen op hulp van een nieuw programma: Holland-US bridge (HUB).

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra lanceerde ‘HUB’ dinsdag 30 januari namens de provincie, founding partner van het programma.

Zuid-Hollandse bedrijven op het gebied van bijvoorbeeld e-health, farmacie en medische apparatuur hebben veel potentie. De reputatie van Nederland op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de life sciences is ijzersterk, de innovatiekracht in de regio is groot en er is goede samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap. De stap naar wereldwijd succes blijkt echter lastig, bijvoorbeeld vanwege gebrek aan een financieel en commercieel netwerk. Reden voor de provincie om €300.000 te investeren in een programma dat dit netwerk biedt. Ook gemeente Rotterdam draagt bij. De medisch wetenschappelijke sector is hier goed vertegenwoordigd met onder meer het Erasmus MC.

Gelijke kansen op Amerikaanse markt

Het HUB-programma, uitgevoerd door Whale Bay, heeft zijn succes al bewezen in Duitsland. Door het programma hebben 12 Duitse bedrijven voet aan Amerikaanse grond gekregen en kon de sector rekenen op €180 miljoen groeikapitaal. Zuid-Holland is nu de eerste Nederlandse regio die met het programma gaat werken. Uitgangspunt is dat bedrijven die deelnemen met dezelfde kansen als hun Amerikaanse collega’s de wereldmarkt kunnen betreden.


Volg @zuid_holland op Twitter

Meer over Holland US Bridge?

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich via de contactgegevens op deze website melden.