EVAnet
Uitdaging: ontwerp de bushalte van de toekomst

EVAnet ontwikkelt de bushalte 2.0. De bushalte 2.0 brengt stedelijke en logistieke faciliteiten voor mens-, goederen- en informatie samen in buiten- en randstedelijke gebieden. Het is een logistieke hub die haltes van het openbaar vervoer gebruikt als centraal punt. Als een hub combineert het relevante services die worden uitgevoerd door partners, zoals bijvoorbeeld kluisjes voor postbezorging, medicijnen en internetartikelen. Het startpunt van de hub is om mensen en goederen te combineren tot een optimale keten.

EVA's nano hub

EVAnet heeft tijdens de Demoday van de GO!-NH hun conceptidee gepitched: ‘EVA’s nano hub’. Dit concept staat voor een logistieke hub (dienstverlener) waar reizigers, bezoekers, bewoners en/of werknemers bestellingen centraal kunnen laten bezorgen en op ieder gewenst moment kunnen ophalen.

De Demoday was georganiseerd door de provincie Noord-Holland om innovatie te stimuleren. 12 weken heeft EVAnet naar een heel mooi resultaat toegewerkt en hun doel bereikt, namelijk dat er genoeg enthousiasme en vertrouwen is in het idee. Vanuit deze Demoday en het enthousiasme is EVAnet doorgegaan en is ze geselecteerd voor het Startup in Residence programma van de provincie Zuid-Holland. Mick Walvisch van EVAnet: "Het programma en de rol van de provincie sluiten aan bij onze missie. We willen een duurzame samenleving creëren van ons allemaal, waar we allen een aandeel in hebben. Zowel als individu als bedrijf/organisatie".

"We zijn nu hard aan het werk met onze uitdaging om de bushalte van de toekomst te maken tot en met oktober en tijdens Festival van de Toekomst op 13 september geven we een demo", aldus Mick.


Eva logo

Voorbeeld van EVA's nano hub

Voorbeeld van EVA's nano hub tijdens Demoday