€4,2 miljoen voor de composietindustrie Zuid-Holland

Gepubliceerd op 15 juni 2018Het Composite Automation Development Centre, fieldlab voor automatisering en digitalisering van de composietindustrie, ontvangt €4,2 miljoen vanuit programma Kansen voor West.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra overhandigde namens het programma een cheque aan de projectpartners van het fieldlab tijdens het InnovationQuarter jaarevent. De 8 projectpartners – Airborne, TU Delft, Fokker, Airbus, TNO, GTM, Kok & Van Engelen en Suzlon – werken binnen het CADC samen om de nieuwe mogelijkheden voor productie-automatisering en digitalisering van de composiet-maakindustrie te realiseren. Ze ontwikkelen en demonstreren technologie voor de geautomatiseerde productie van grote lichtgewicht composietonderdelen voor vliegtuigen, windturbinebladen, ruimtevaartuigen en maritieme toepassingen.

Kansen voor West

De investering werd gedaan door Kansen voor West, het samenwerkingsverband van de 4 Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Binnen de ruim €4 miljoen droeg provincie Zuid-Holland ruim €900.000 bij. Het programma geeft de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls. Dit gebeurt door het doen van investeringen aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).


Volg @zuid_holland op Twitter