MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse DeltaEen initiatief om mkb’ers vraaggericht te helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken. Dit is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Nissewaard, Hoeksche Waard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree Overflakkee, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen.

Thema’s

  • Digitalisering
  • Toepassing innovatie
  • Toepassing nieuwe kennis

Aanleiding

Digitalisering is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en biedt veel mogelijkheden. Thuiswerken, online winkelen, maar ook bij het oplossen van regionale uitdagingen zoals duurzaamheid en arbeidsmarktvraagstukken. Veel mkb’ers worstelen met de vraag hoe deze kansen te benutten. Er is behoefte aan een gestructureerde aanpak voor digitalisering van het mkb.

Centraal staat de stimulans om de (eerste) stap richting digitalisering te zetten. Er wordt ingezet op bewustwording, begeleiding en samenwerking. Zodat mkb’ers zelf aan de slag kunnen. Voorbeeld onderwerpen zijn: online branding en –marketing, onlinesales, cybersecurity, inzet datamanagement, employer branding en smart industry.

Activiteiten

  • Het organiseren van masterclasses met als doel brede kennis en inspiratie. Er wordt kennis gedeeld over best practices en handige tools en tips om zelf aan de slag te gaan.
  • Het aanbieden van een digitaliseringscoach. Onder begeleiding van de coach wordt een digitale scan gemaakt van de mkbonderneming. Op basis van de uitkomsten wordt samen met de mkb’er bepaald welke vraagstukken aan te pakken. Eventueel met behulp van de voucherregeling.
  • Digitaliseringsvouchers: mkb’ers kunnen concreet aan de slag met een digitaliseringsvraagstuk in hun bedrijf. Er is vrije keuze voor het inschakelen van een expert. Met de voucher wordt een deel van deze kosten vergoed.

Doel

  • Concrete hulp voor mkb’ers om de eerste stappen richting digitalisering te zetten.
  • Het geven van een kwaliteitsimpuls aan de regio door het stimuleren van innovatie en digitalisering en hiermee een basis te vormen voor productiviteitsverhoging, innovatie en duurzaamheid op langere termijn.