MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT)
tuinbouw

De provincie Zuid-Holland kan niet zonder innovatieve ondernemers. Zij zorgen ervoor dat onze economie sterk blijft en voorop loopt. Om dat te stimuleren en verder aan te jagen verstrekt de provincie subsidies aan het innovatief MKB. De subsidieregeling – MKB-innovatiestimulering topsectoren (MIT) – is bijvoorbeeld in te zetten om nieuwe kennis te ontwikkelen of samenwerkingen op te starten.

3 soorten subsidies

De MIT-subsidieregeling staat open voor het MKB in de volgende topsectoren: water, agri & food, tuinbouw en uitgangsmaterialen, hightechsystemen en materialen, chemie, biobased, life science & health, energie en logistiek. Zuid-Hollandse bedrijven in die sectoren kunnen op drie manieren gebruikmaken van de regeling:

1. Een innovatie-adviesproject om een kennisinstelling of onafhankelijke adviesorganisatie in te schakelen voor kennis over vernieuwing van producten, processen of diensten.
2. Een haalbaarheidsproject om de technische en economische haalbaarheid van een innovatieproject in kaart te brengen.
3. Een R&D-samenwerkingsproject (klein of groot) waarbij twee of meer MKB-ondernemingen samenwerken aan innovatie.

Feiten en cijfers

De MIT-regeling bestaat sinds 2015. In 2015 en 2016 is in totaal 15 miljoen euro toegekend aan meer dan 200 innovatieprojecten. Voor 2017 is bijna 10 miljoen euro beschikbaar.

Kijk voor toegekende subsidies op Subsidies op de kaart. U gaat naar een externe website.

Wat doet de provincie?

De MIT-regeling is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken. De regeling bestaat sinds 2015 en de provincie voert de regeling sinds 2016 uit. Dat betekent dat je voor inhoudelijke of technische vragen bij de provincie terechtkunt. InnovationQuarter, de ontwikkelingsmaatschappij van de provincie heeft een belangrijke rol in de toeleiding en begeleiding van R&D-samenwerkingsprojecten.

Direct aanvragen? Of meer weten over de regeling? Ga dan naar het Loket van de provincie: MIT-regeling aanvragen.


MIT-subsidie

Direct aanvragen? Of meer weten over de regeling? Ga dan naar het Loket van de provincie.

Winnaar The Guts Award 2018: Dutch Tulip Vodka

Sense Glove

DistriRail