De 8 startups
Uit de 61 aanmeldingen zijn 8 startups geselecteerd om aan de slag te gaan met verschillende regionale uitdagingen. Dit doen zij samen met de provincie en volgen hiernaast een trainings- en coaching programma, krijgen een werkruimte, toegang tot financiering en een mogelijk ‘launching customership’. De startups zijn 'in residence' tot en met oktober en hebben een demo laten zien van hun oplossing tijdens het Festival van de Toekomst op 13 september.

Uitdagingen

De 8 startups hebben allen gekozen voor 1 van de 12 uitdagingen van Zuid-Holland waarmee zij aan de slag gaan. Tot en met oktober worden de volgende uitdagingen uitgewerkt:


10XL

header-10xl

Uitdaging: afval omzetten in nieuwe producten

10XL is een 3D printing service gefocust op het printen van grote objecten. Alle inputmaterialen zijn van gerecycled plastic. Op deze manier wil 10XL directe toegang bieden tot XL hybride productie voor iedereen, overal op elk moment in een volledig cradle-to-cradle proces. Op deze manier wordt plastic afval gebruikt om nieuwe producten te maken zoals meubels.

Cittamap

header-cittamap

Uitdaging: nieuw leven voor leegstaande monumenten

Cittamap streeft ernaar om waarde toe te voegen aan inwoners van Zuid-Holland door data om te zetten in inzichten door middel van technologische tools. Om lege monumenten nieuw leven in te blazen, heeft Cittamap een gebruiksvriendelijke app ontworpen. De applicatie maakt het monitoren en de ontwikkeling van vernieuwing van monumenten mogelijk.

EvaNet

header-evanet

Uitdaging: ontwerp de bushalte van de toekomst

EvaNet ontwikkelt de bushalte 2.0. De bushalte 2.0 brengt stedelijke en logistieke faciliteiten voor mens-, goederen- en informatie samen in buiten- en randstedelijke gebieden. Het is een logistieke hub die haltes van het openbaar vervoer gebruikt als centraal punt.

Noorderwind

header-noorderwind

Uitdaging: afval omzetten in nieuwe producten

Noorderwind faciliteert design sprints om duurzame innovatie te versnellen. Door hun expertise in circulaire economie, upcycling en productontwikkeling, helpt Noorderwind bedrijven kansen te vinden voor hun afvalstromen en het succes van eindproducten te vergroten.

Studio RAP

header-studio-rap

Uitdaging: ontwerp de bushalte van de toekomst

Studio RAP is een ontwerp- en productiebedrijf en past state-of-the-art ontwerpvaardigheden toe in combinatie met de modernste 3D-printtechnologie om de bushalte van de toekomst af te drukken.

uHoo

header-uhoo

Uitdaging: het meten van de luchtkwaliteit

uHoo wil mensen voorzien van technologie om te begrijpen welke lucht ze inademen en om ze in staat te stellen om met deze kennis een gezonder thuis of werkomgeving te creëren. uHoo gebruikt 9 sensoren waarmee het binnenshuis de luchtkwaliteit van de inwoners van Zuid-Holland kan meten.

MoNEWments

logo van MoNEWment

Uitdaging: nieuw leven voor leegstaande monumenten

MoNEWment is een dating-/projectmanagement website die monumenten en mensen bij elkaar brengt. De website fungeert als een netwerk dat consumenten, professionals, innovators en monumenten met elkaar in contact brengt. Er start een traject zodra er een match is gevonden tussen een monument en er genoeg mensen zijn om dit te vullen en financieren.

Polisens.io

Uitdaging: het meten van de luchtkwaliteit

Polisens.io biedt een monitoringssysteem voor luchtvervuiling voor (smart) cities. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van de laatste ontwikkelingen in detectietechnieken en Internet of Things. Door sensoren te installeren op het openbaar vervoer creëert Polisens.io een gedetailleerde locatiegebonden kaart van luchtvervuiling in steden.