EVAnet
Uitdaging: ontwerp de bushalte van de toekomst

EVAnet ontwikkelt de bushalte 2.0. De bushalte 2.0 brengt stedelijke en logistieke faciliteiten voor mens-, goederen- en informatie samen in buiten- en randstedelijke gebieden. Het is een logistieke hub die haltes van het openbaar vervoer gebruikt als centraal punt. Als een hub combineert het relevante services die worden uitgevoerd door partners, zoals bijvoorbeeld kluisjes voor postbezorging, medicijnen en internetartikelen. Het startpunt van de hub is om mensen en goederen te combineren tot een optimale keten.

EVA's nano hub

EVAnet heeft tijdens de Demoday van de GO!-NH hun conceptidee gepitched: ‘EVA’s nano hub’. Dit concept staat voor een logistieke hub (dienstverlener) waar reizigers, bezoekers, bewoners en/of werknemers bestellingen centraal kunnen laten bezorgen en op ieder gewenst moment kunnen ophalen.

De Demoday was georganiseerd door de provincie Noord-Holland om innovatie te stimuleren. 12 weken heeft EVAnet naar een heel mooi resultaat toegewerkt en hun doel bereikt, namelijk dat er genoeg enthousiasme en vertrouwen is in het idee. Vanuit deze Demoday en het enthousiasme is EVAnet doorgegaan en is ze geselecteerd voor het Startup in Residence programma van de provincie Zuid-Holland. Mick Walvisch van EVAnet: "Het programma en de rol van de provincie sluiten aan bij onze missie. We willen een duurzame samenleving creëren van ons allemaal, waar we allen een aandeel in hebben. Zowel als individu als bedrijf/organisatie".

"We zijn nu hard aan het werk met onze uitdaging om de bushalte van de toekomst te maken tot en met oktober en tijdens Festival van de Toekomst op 13 september geven we een demo", aldus Mick.

Prototype

Er is al veel enthousiasme voor het concept. EVAnet is in de top 25 terecht gekomen van de Accenture Innovation Award Competition en mogen eind augustus aanschuiven bij Prins Constantijn en Laurentien bij hun “impact community” diner.

De startup is nu in de fase gekomen waarin er een prototype gebouwd moet worden om op een pilotlocatie te plaatsen.

EVAnet in de media

De NOS heeft EVAnet in het kader van het programma “Startup in Residence” geïnterviewd voor een item op radio 1 (het item begint bij 0:21:53).