10 Zuid-Hollandse sportclubs in De Groene Club

Gepubliceerd op 30 november 2017Op de KNVB-campus in Zeist zijn 6 voetbal-, 2 tennis- en 2 hockeyclubs uit Zuid-Holland geselecteerd voor De Groene Club.

De aftrap

Op de KNVB campus in Zeist zijn gisteravond 30 sportverenigingen uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland geinformeerd over de verduurzaming van hun accommodatie het komend jaar. Uit de aanmelding van 73 verenigingen heeft De Groene Club 6 voetbal-, 2 tennis- en 2 hockeyclubs uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland geselecteerd.

De eerste stap voor de clubs komende maand is de opname van een energiescan. Op basis hiervan wordt begin volgend jaar een advies opgesteld. Alle clubs hebben aangegeven minimaal 1 grote verduurzamingsstap te nemen, maar uit het grote enthousiasme bij de start blijkt al dat er ook clubs zijn met de ambitie naar volledig CO2-neutraal.

De Zuid-Hollandse clubs zijn:
Club Plaats Sport
ARC Alphen a/d Rijn Voetbal
Be Fair Waddinxveen Tennis
DSVP Pijnacker Voetbal
H.V. en C.V. Quick Den Haag Voetbal
HCGO Middelharnis Hockey
LHC Roomburg Leiden Hockey
RKDEO Nootdorp Voetbal
SV Oranje Wit Dordrecht Voetbal
Vitesse Delft Delft Voetbal
VVOR Rotterdam Voetbal

Samenwerking met provincie

Voor de provincie Zuid-Holland dragen deze afspraken bij aan de provinciale doelen om het energieverbruik te verminderen en duurzaam opgewekte energie te stimuleren. Door isolatie en LED-verlichting en het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen en -boilers bij kantines, kleedruimten en sportvelden wordt het energieverbruik verminderd.


MVO

Vertegenwoordigers van de geselecteerde clubs

Volg @zuid_holland op Twitter