Uniek onderzoek naar Zuid-Hollandse sleutelpersonen energietransitie

Gepubliceerd op 30 mei 2018Voor het eerst is onderzoek gedaan naar het Zuid-Hollandse ecosysteem voor energie: ruim 4.300 voltijds banen in Zuid-Holland weten elkaar te vinden.

Bij BuccaneerDelft waren 80 sleutelpersonen uit het ecosysteem bijeen om het door de EnergyInnovationBoard Zuid-Holland geïnitieerde onderzoek te valideren. Voorzitter van deze EIBoard en hoogst genoteerde influencer, gedeputeerde Han Weber: “Alle genoemde 500 sleutelspelers weten elkaar steeds beter te vinden; we zitten gelukkig allemaal op koffiedrinkafstand, waardoor projecten snel van de grond kunnen komen.”

Het Zuid-Hollandse ecosysteem voor energie innovatie telt meer dan 4.300 voltijdswerkenden. De meeste van hen werken bij de kennispartijen (45%, denk aan de TUDelft en TNO) of bedrijfsleven (40% zoals Eneco, Siemens, BAM). De anderen werken bij de overheid, sociale ondernemingen en financieringsinstanties. Samen vormen ze het ecosysteem voor innovaties ten behoeve van de energietransitie.

Innovatieve deltaregio

Algemeen beeld was dat onderzoek naar het regionale ecosysteem werd gewaardeerd en er was een roep om dit energie ecosysteem verder te versterken binnen deze innovatieve deltaregio. De EnergyInnovationBoard Zuid-Holland pakt deze handschoen met enthousiasme op.


Volg @zuid_holland op Twitter