De Groene Club: Al €10.000 bespaard met quick wins

Gepubliceerd op 20 juni 2018



10 sportclubs die deelnemen aan de verduurzamingspilot van de Groene Club besparen gezamenlijk nu al ruim €10.000 per jaar. Begin dit jaar ontvingen alle 30 clubs een energieadvies op maat.

De clubs, waaronder ook 10 Zuid-Hollandse sportclubs, zijn direct na het advies met de quick wins gestart. Zo vervingen een aantal clubs hun binnenverlichting voor LED, pasten waar mogelijk tijdschakelaars en bewegingssensoren toe op energieverbruikers en plaatsten strokengordijnen in de koelcel. 2 clubs hebben ook al direct de veld- of baanverlichting door LED vervangen.

De Groene Club is eind 2017 een pilot gestart om 20 voetbal-, 5 hockey- en 5 tennisclubs te helpen bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Uit de energieadviezen blijkt dat zij gemiddeld €7.000 (42.000 kWh elektriciteit en 2.600 m3 gas) per jaar kunnen besparen met duurzame maatregelen. Sommige van die maatregelen bestaan uit de genoemde quick wins, andere maatregelen zijn ingrijpender.

Groene club bezig met gezamenlijke inkoop

Op dit moment is de Groene Club bezig met het creëren van inkoopmogelijkheden om de grotere duurzaamheidsmaatregelen voor verenigingen te realiseren, zoals LED veld- en baanverlichting, zonnepanelen en zonneboilers. De Groene Club laat diverse installateurs een aanbieding doen die voldoet aan de eisen: best-value in de markt en een gezamenlijk inkoopvoordeel waarbij kwaliteit, garanties en onderhoud zijn gewaarborgd. Deelnemende clubs kunnen vervolgens gebruik maken van dit aanbod.

Bespaar ook energie en geld

Benieuwd of jouw club ook zoveel geld kan besparen op de energierekening? Naar verwachting kunnen vanaf september 2018 weer nieuwe voetbal-, hockey- of tennisclubs deelnemen aan De Groene Club. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar de Groene club via of bekijk meer informatie op www.groeneclub.nl.


Volg @zuid_holland op Twitter