Houweling uit Bleiswijk bouwt een van de grootste Zuid-Hollandse zonnedaken

Gepubliceerd op 6 juli 2018De Houweling Groep uit Bleiswijk bouwt aan een van de grootste zonnedaken van Zuid-Holland. Dit is mede mogelijk gemaakt door de provincie met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’.

“Dit is precies waar we de regeling voor bedoelen, Houweling gebruikt de zonne-energie deels zelf en de rest wordt in samenwerking met een energieleverancier aan de omgeving verkocht”, aldus gedeputeerde Han Weber tijdens zijn werkbezoek aan het bedrijf dat onder meer verpakkingsmaterialen produceert.

De provincie heeft de Subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’ vastgesteld om te stimuleren dat bedrijven zoals Houweling uit Bleiswijk hun bedrijfspanden verduurzamen. Houweling heeft 46.000 m2 aan dakoppervlakte, waar ze uiteindelijk 3,7 MWp aan zonne-energie mee gaan opwekken.

Asbest eraf, Zon erop!

De grootdakbezitter moet minimaal 40 kWp aan zonnepanelen plaatsen en kan dan €80,00 per kWp aan subsidie krijgen. De subsidieregeling loopt tot en met 2023. Subsidie wordt verstrekt voor de koop en de installatie van zonnepanelen op een dak waarvan het asbesthoudend materiaal toegepast als dakbedekking ten hoogste 12 maanden voor de datum van de aanvraag voor subsidie is verwijderd of nog verwijderd moet worden.


Volg @zuid_holland op Twitter