Vrijwilligers van Zuid-Holland bedankt!

Gepubliceerd op 20 juni 2018Provincie Zuid-Holland bedankt en inspireert haar vrijwilligers van erfgoed, landschap en groen.

De vrijwilligersdag van Zuid-Holland is een dag waarop we binnen de provincie graag alle vrijwilligers bedanken voor hun vaak aanzienlijke en enthousiaste inzet op vele projecten. De vrijwilligers waren op 16 juni uitgenodigd voor een dag vol inspiratie en netwerken met elkaar en met partijen die zich inzetten voor een beleefbaar Zuid-Holland.

Gedeputeerde Han Weber opende de dag en sprak met veel aanwezigen.  "Het is geweldig om te zien dat deze vrijwilligersdag weer is volgeboekt. Logisch met zo’n mooi programma. Dank aan de Groene Motor en al die andere betrokken organisaties, maar vooral heel veel dank aan al onze vrijwilligers”.

Workshops, lezingen en excursies

De vrijwilligers werd een programma aangeboden vol workshops, lezingen en excursies. Zo was er veel animo voor de die dag opengestelde bunkers en kozen velen per boot het ruime sop naar de Nieuwe Maasvlakte met zijn prachtige flora en fauna. Fotoliefhebbers lieten zich voorlichten over hoe je Zuid-Holland op de gevoelige digitale ‘plaat’ vastlegt. Iedereen kon ervaren hoe belangrijk insecten en bijen zijn voor onze natuur en voedselvoorziening. Ook kon men deelnemen aan een yogasessie in de fortgracht. Dit is slechts een greep uit het zeer gevarieerde aanbod, er was voor elk wat wils.

De Vrijwilligersdag wordt georganiseerd in samenwerking met Zuid-Hollands Landschap, De Groene Motor, het Erfgoedhuis Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Dunea, Staatsbosbeheer en de provincie Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk haar natuur, landschap en erfgoed toegankelijk en beleefbaar te houden. Zo kan eenieder er kennis mee maken en ervan genieten.


Fotoalbum vrijwilligersdag 2018

Gedeputeerde Han Weber in gesprek met vrijwilligers Vrijwilligersdag erfgoed, landschap en groen 2018
Vrijwilligersdag 2018 erfgoed, landschap en groen
Vrijwilligersdag erfgoed, landschap en groen - natuurfotografie
Afbeelding van tasjes voor de vrijwilligers tijdens de Vrijwilligersdag 2018

Volg @zuid_holland op Twitter