ArcheoHotspot ingericht in Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 21 april 2017In Alphen aan den Rijn is een ArcheoHotSpot ingericht over de historie van de streek. De provincie Zuid-Holland heeft dit archeologisch project gesubsidieerd.

De ArheoHotSpot is te zien van 24 april t/m 6 mei. Het is een interactieve pop-up TENToonstelling over het leven van de mensen 2000 jaar geleden in het in de buurt gelegen Romeinse kampdorp (Vicus). Bezoekers kunnen zien en voelen hoe het leven in de Romeinse tijd was.

Subsidie

Dit innovatieve project is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Publieksbereik archeologie Zuid-Holland. Het doel van de provinciale subsidieregeling is het draagvlak voor archeologie onder de inwoners van Zuid-Holland te vergroten middels subsidieverlening voor archeologische publieksactiviteiten. Zo werken we met elkaar aan een beter beschermd, bekend en beleefbaar cultureel erfgoed in Zuid-Holland.

Pop-up TENToonstelling

In een legertent in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn is de laatste maanden samen met publiek onderzoek gedaan naar vondsten als aardewerk, bot en metaal.

De resultaten van al deze onderzoeken worden verteld in een pop-up TENToonstelling, de ArcheoHotSpot. Jong en oud  kan zo door te doen, te zien en te horen alles te weten komen over de historie van de plek waar ze nu zijn of wonen.

Je kunt echt meedoen en meehelpen om de vondsten op te bouwen en te puzzelen. Het Gilde van Alphen aan den Rijn geeft ook rondleidingen vanuit de TENToonstelling en kan meer vertellen over de rijke historie van het gebied.

Opening op 24 april

Wethouder Van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn opent het project op 24 april om 10.30 uur feestelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd daarbij te zijn. Je vindt de ArcheoHotspot in de groene legertent bij Theater Castellum op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Tot en met 6 mei is de hotspot dagelijks geopend van 10.30 tot 16.00 uur, behalve op Koningsdag en Bevrijdingsdag. Toegang is gratis.


Volg @zuid_holland op Twitter